Okul Müdürü Ve 3 Öğretmen Öğretmenler Günü'nde Darp Edildi

Okul Müdürü Ve 3 Öğretmen Öğretmenler Günü'nde Darp Edildi

Afyonkarahisar’a 40 km uzaklıktaki Kızıldağ köyünde 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bayılan kız öğrenciyi hastaneye götürmek isteyen okul müdürü ve 3 öğretmen, öğrencinin yakınları tarafından dövüldü. Kızıldağ Ortaokulu'nda...

Afyonkarahisar’a 40 km uzaklıktaki Kızıldağ köyünde 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bayılan kız öğrenciyi hastaneye götürmek isteyen okul müdürü ve 3 öğretmen, öğrencinin yakınları tarafından dövüldü.

Kızıldağ Ortaokulu'nda kantin sırası bekleyen 5'inci sınıf öğrencisi L.B., önüne geçen arkadaşlarıyla tartıştıktan bir süre sonra gittiği sınıfında iddiaya göre baygınlık geçirdi. Bunun üzerine okul müdürü ve öğretmenler, L.B.'nin bayıldığını yakınlarına bildirdi. Okula gelen dedesi, babaannesi, amcası, halası ve ağabeyi, L.B.'nin dayak yediği için bayıldığını iddia ederek, okul müdürü H.U., öğretmenler H.Ö., D.Ç. ve R.A ile tartışmaya başladı. Okul müdürü ve öğretmenleri darp eden L.B.'nin yakınları, diğer öğretmenler tarafından uzaklaştırıldı.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu Sen Afyonkarahisar Temsilcisi Nizamettin Şenol, öğretmenlerin saçlarından sürüklenerek, tekmelendiğini belirterek olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Şenol, "Olayın müsebbiplerini şiddetle ve nefretle kınıyorum. Buradan Afyonkarahisar Valisi Sayın Hakan Yusuf Güner’e ve İl Milli Eğitim Müdürüne sesleniyorum: Bu olay son olsun. Yöneticiler olarak olayları seyretme hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Bu tür olaylara müdahil olun. Öğretmen ucuz insan değildir, görmezden gelinecek, değerlendirmeye alınmayacak insan değildir." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da ailenin öğretmenlerden özür dilediğini belirtti. Benzer hadiseler yaşanmaması için köy muhtarıyla görüştüğünü ifade eden Yalçın, gerekli hassasiyeti gösterdiklerini, öğretmenlerle irtibatta olduklarını anlattı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.