"Okul Müdürü Atamaları Hükümete Yakın Sendikanın Listeleri Üzerinden Yapıldı"

"Okul Müdürü Atamaları Hükümete Yakın Sendikanın Listeleri Üzerinden Yapıldı"

Aktif Eğitimciler Sendikası Erzincan Temsilcisi Recep Bali, okul müdürü atamalarının hükümete yakın sendikanın hazırladığı listeler üzerinden yapıldığını söyledi.Görevden alınan okul müdürleri ile ilgili bir basın açıklaması...

Aktif Eğitimciler Sendikası Erzincan Temsilcisi Recep Bali, okul müdürü atamalarının hükümete yakın sendikanın hazırladığı listeler üzerinden yapıldığını söyledi.

Görevden alınan okul müdürleri ile ilgili bir basın açıklaması yapan Bali, atamalarda adil davranılmadığını belirterek; “Hâlihazırda Anayasa Mahkemesi'nde iptal istemiyle sırasını bekleyen 6528 sayılı kanunla yeniden düzenlenen 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik ve Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilme Kılavuzunda belirtilen takvime göre 4 yıllık görev süreleri dolan ve 13 Haziran 2014 tarihi itibariyle görevlerinden alınan yaklaşık 16 bin okul müdürünün yeniden görevlendirilebilmeleri için yapılan puanlama süresi 15 Ağustos 2014 Cuma günü tamamlandı. Yapılan puanlama sonucunda 75’in altında puan alarak başarısız sayılan okul müdürleri görevlerinden alınmış ve yöneticilikleri son bulmuş oldu. 75 ve üzeri puan alan müdürler, istemeleri halinde kendi okullarında veya bir başka okulda 4 yıllığına yeniden görev alabilecekler. Değerlendirmeyi yapan komisyonda puanlamanın yüzde 40’ını okuldaki en kıdemli öğretmen, en kıdemsiz öğretmen, öğretmenler kurulunca seçilen 2 öğretmen, okul-aile birliği başkanı ve yardımcısı ile öğrenci meclis başkanı yaptı. Ancak yüzde 60 gibi sonucu doğrudan belirleyen kısmını ilçe milli eğitim müdürü ve iki şube müdürü değerlendirdi. Tamamına yakını hükümete yakın sendikanın belirlediği iddia edilen kişilerden oluşan ve yeni atanan İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile bir kısmı atamaları iptal edilen, bir kısmı da geçici olarak görevlendirilen şube müdürlerinin, önceden birlikte çalışmadıkları, adını bile bilmedikleri, yeteri kadar tanımadıkları okul müdürlerine 100 puanlık değerlendirmenin 60 puanlık kısmını nasıl takdir ettikleri merak konusudur. Kendi sendikalarına üye olmayanların dışlandığı ve hükümete yakın sendikanın hazırladığı listeler üzerinden çalışılarak puanlamaların yapıldığı, diğer sendikalara üye olanlara ise düşük puanların verildiği iddia edilmektedir. Herkes tarafından malum olan sendika üyesi okul müdürlerinin çoğunun geçer puan aldığı ve geri kalan okul müdürlerinin yandaş sendikaya üye olmadıkları gerekçesiyle adeta cezalandırılarak başarısız sayıldığı yada düşük puanlar verildiği bu uygulamayı kınıyoruz. Burada sitemimiz 75 ve üzeri puan alan okul müdürlerine değil, değerlendirmede adil davranmayan ve malum sendikanın hazırladığı listelerle hareket eden yetkililerdir. Yapılan bu hukuksuz işlemin adalet imbiğinden süzülerek hakikatin tecelli edeceğine inanıyor, birileri tarafından başarısız sayılsalar da o müdürlerimizin kamu vicdanında başarılı olduklarını da buradan ilan ediyoruz.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.