"Okul Müdürleri Liyakate Değil, İktidara Göbek Bağına Göre Atanıyor"

"Okul Müdürleri Liyakate Değil, İktidara Göbek Bağına Göre Atanıyor"

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, siyasi iktidarın, okul yöneticilerini liyakate göre değil, iktidara göbek bağıyla bağlı olan sendikanın öğretmenlerinin atanmasını kınadıklarını bildirdi. Siyasi iktidarın 12...

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, siyasi iktidarın, okul yöneticilerini liyakate göre değil, iktidara göbek bağıyla bağlı olan sendikanın öğretmenlerinin atanmasını kınadıklarını bildirdi.

Siyasi iktidarın 12 yıl içinde 5 milli eğitim bakanı değiştirerek her bakanında kendine göre program hazırladığını belirten Kurt, Cumhuriyet tarihinde çocukların geleceğini şekillendiren Milli Eğitim Bakanlığı'nın hiç bu kadar siyasallaşmadığını iddia etti. Okul idareci atanmalarıyla ilgili açıklamada Kurt, yöneticilerini değerlendirme süreci sona erdi, okul müdürlerinin puanları açıklandığını ifade etti. Kurt, şu bilgileri verdi: "Nitekim endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gördük. Değerlendirme sonuçlarına göre; torpili olan, iktidara yakın duran, malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verilmiştir. Öğretmen, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı, öğrenci değerlendirmesinden tam puan ya da yüksek puan alan okul yöneticilerinin büyük bir kısmı her ne hikmetse İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim şube müdürlerinden çok düşük puanlar almıştır. Bunun tersi de yaşanmış, mesai arkadaşlarından düşük puanlar alanlara da, şayet yandaş ise İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim şube müdürleri tarafından yüksek puanlar verilmiş, bu kişilerin 75 puan almaları sağlanarak, görev süreleri uzatılmıştır. 20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevine son verilmiştir. Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. "

Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil, torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacağının altını çizen Kurt, siyasi iktidarın, ülkede öğretmenler arasında ayrıma bağlı bilinçli bir siyasi ayrıştırma yaptığını savundu. Manavgat'ta herkes takdir eder ki; bir ilçe milli eğitim müdürü ya da ilçe milli eğitim şube müdürünün, okul müdürünün yöneticilik vasıflarına sahip olup olmadığını bilmesi mümkün olmadığını vurgulayan Kurt, üstelik 2-3 aydır şube müdürlüğü koltuğunda oturanlar, bu okul müdürleri ile hiç çalışmadan neye göre değerlendirme yaptıkları merak ettiklerini kaydetti. Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok açık söylüyoruz ki; değerlendirmeler objektif değildir, siyasidir, usulsüzdür. Milli eğitimde kadrolaşma operasyonu yapılmaktadır. Eğitimin her hücresinde kendi adamlarını görmek isteyen, kilit noktalara yandaşlarını getirmeyi hedefleyenler kapalı kapılar ardında iş çevirmiştir. 'Benden olmayanı yok edeceğim' düsturuyla hareket edenler, farklı düşünenlere yaşama hakkı tanımamaya ant içmiştir. İş bilmeyen, emeği ve alın teri ile değil, siyasi hesaplarla, sendikal tercihleri nedeniyle makamlara getirilen okul yöneticileri devri başlamıştır. Okullar bir kısmı emir kulları tarafından yönetilecektir. Okullar siyasi iktidardan icazet alanların cenneti haline gelecektir. Okullar beceriksiz, yönetme kabiliyetinden yoksun kişilere emanet edilecektir."

Kurt, Türk Eğitim-Sen olarak bu hukuksuz atamaların peşini bırakmayacaklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.