Okul Çantası Seçerken Bunlara Dikkat Edin

Okul Çantası Seçerken Bunlara Dikkat Edin

Çocuklar iyi bir geleceğe kavuşmak için eğitim alırken yalnızca dersleri yüzünden yorulmuyor.

Çocuklar iyi bir geleceğe kavuşmak için eğitim alırken yalnızca dersleri yüzünden yorulmuyor. 15 kilograma kadar çıkabilen okul çantaları gelişme çağındaki çocukların kemik gelişimde olumsuz pek çok etkiye sebep olabiliyor. Uzmanlar okul çantası seçiminin titizlikle yapılması gerektiğini belirtiyor. Uygun biçimde tasarlanmamış çantalarla okula giden 14-17 yaş arası çocukların %70'i en az bir kez bel fıtığı sorunu ile karşılaşıyor.

Bir çocuk sağlıklı bir şekilde ancak kendi ağırlığının %10'unu taşıyabilir. 40 kilogramlık bir çocuk ancak 4 kilogramlık bir çanta taşıyabilecekken çoğu zaman bundan çok daha ağır bir yükün altına giriyor. İşte bu durumlarda çocuk sırt çantalarının bu fazla yükü üstlenecek özellikte olması önem kazanıyor. Omuz askıları, sırt bölgesi, ağırlık merkezi, askıların ayarlanabilir ligi, fermuarlı gözlerin ve ceplerin sayısı hatta hangi malzemeden imal edildiği bir çocuk okul sırt çantasının ne kadar yararlı ya da zararlı olabileceğini belirleyen etmenler olarak öne çıkıyor.

Çocuk okul ve sırt çantası seçerken şunlara dikkat edilmeli:

Çantanın üretiminde kullanılan malzemeler hafif olmalı, ek yük oluşturmamalı.

Omuz askıları en az 5 cm genişliğinde ve mutlaka ağırlık azaltıcı pede sahip olmalı.

Çocuğun tüm eşyalarını rahatça organize edebilmesi için yeterli sayıda cebi ve gözü bulunmalı.

Sırt kısmında destekleyici pedler bulundurmalı ve böylece omurgayı sürekli destekleyerek kemiklerin doğru gelişmesine yardımcı olmalı.

Çantanın ağırlık merkezi olan alt kısmı bel hizasına gelmeli ve bu ağırlık beli desteklemek için kullanılmalı, omuz askılarının boyu buna göre ayarlanabilmeli.

Su geçirmeyen, dayanıklı ve yırtılmaz bir malzemeye sahip olmalı, hareketli çocukların kullanımına uygun dayanıklılıkta olmalı.

 

Tüm bu özelliklere sahip olup hem de çocukların zevkine hitap edecek, keyifle kullanacakları bir çocuk sırt çantası seçmek için her ürünün ayrıntılı incelemelerine yer veren www.rookie.com.tr mağazasını kullanabilirsiniz. Nike, adidas, Reebok, Jordan gibi dünya markalarının en güvenilir modellerinden oluşan Rookie çocuk okul sırt çantası koleksiyonu hem sportif bir tarz isteyen gençlere, hem hayran olduğu karakterleri üzerinde taşımayı seven küçüklere hitap eden geniş bir yelpazeye sahip.

Tarzınıza uygun çocuk sırt çantalar mağazasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.