Oktay Vural’dan Mgk’ya : Rüşvet Ve Yolsuzluk Bizim İçin Bir Tehdit Değil Midir?

Oktay Vural’dan Mgk’ya : Rüşvet Ve Yolsuzluk Bizim İçin Bir Tehdit Değil Midir?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) sonuç bildirisini değerlendirdi. Vural, ‘legal görünümlü illegal yapılar’ tanımlamasının muğlak olduğunu ifade ederek "Devlet makam ve mevkilerine gelenler rüşvet ve yolsuzluk...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) sonuç bildirisini değerlendirdi. Vural, ‘legal görünümlü illegal yapılar’ tanımlamasının muğlak olduğunu ifade ederek "Devlet makam ve mevkilerine gelenler rüşvet ve yolsuzluk yapıyorsa, rüşvet ve yolsuzluğun üstünü örtmek için devletin güçleri rüşvet ve yolsuzluğu bulanların üzerine hareket ediyorsa, Milli Güvenlik Kurulu hukuk devletinin çalıştırılması konusunda ne zaman görüş ifade edecek?" diye sordu.

    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te yaptığı açıklamada son MGK kararlarını değerlendirdi. MGK sonuç bildirgesindeki ‘legal görünümlü illegal yapılar’ ifadesi için Oktay Vural, “Bu nasıl bir tanımlamadır ya? Milli Güvenlik Kurulu, millet merak ediyor; rüşvet ve yolsuzluk çetesi nasıl yargıya müdahale etti? Rüşvet ve yolsuzluk bizim için bir tehdit değil midir? Devlet makam ve mevkilerine gelenler rüşvet ve yolsuzluk yapıyorsa, rüşvet ve yolsuzluğun üstünü örtmek için devletin güçleri rüşvet ve yolsuzluğu bulanların üzerine hareket ediyorsa, Milli Güvenlik Kurulu hukuk devletinin çalıştırılması konusunda ne zaman görüş ifade edecek?” diye sordu.

    "LEGAL GÖRÜMLÜ İLLEGAL YAPIYI BEN SÖYLEYİM: RÜŞVET VE YOLSUZLUK ÇETESİ"

    Bir şeyin ya legal ya da illegal olduğunu ifade eden Oktay Vural, ifadede geçen ‘paralel yapıların’ da artık adının konulması gerektiğini savundu. ‘Legal görünümlü illegal yapılar’ tanımlamasının herkes için kullanabileceğini kaydeden Vural, bunun hukuk devletinde yerinin olmadığını kaydetti. Vural, “Legal görünümlü illegal yapılanmayı ben size söyleyeyim; rüşvet ve yolsuzluk çetesi. Bu çete de var.” diyerek soyut kavramlarla delillerden suç ve örgüte gitmek yerine suçlu ilan edip oradan delillere ulaşma yöntemi uygulandığını kaydetti.

    "ASKERİN RESMİ GEÇİT YAPTIĞI BİR DÖNEMDE PEŞMERGE ZAFER İŞARETLERİ İLE TOPRAKLARIMIZDAN GEÇTİ"

    MHP’li Vural, MGK üyelerine seslenerek “çözüm sürecinin ne olduğunu içinizde bilen var mı acaba?” diye sordu. PKK’nın Suriye kolu olan PYD’ye yardım için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda peşmergelerin Türkiye üzerinden bölgeye geçmesine tepki gösteren Oktay Vural, “Bunu planlı bir şekilde yaptınız. Askerimin resmi geçit yaptığı bir dönemde peşmergeye geçit töreni ve zafer işaretleriyle bu toprakları kullandırttınız.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.