Oktay Vural: Kasetler, Mhp’ye Yönelik Siyasi Bir Operasyondu

Oktay Vural: Kasetler, Mhp’ye Yönelik Siyasi Bir Operasyondu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 2011 seçimleri öncesinde kamuoyuna bazı MHP’lilere ait görüntülerin olduğu kasetlerin yansımasının siyasi bir operasyon olduğunu söyledi. "Bundan kim faydalanmak istemişse bunun faili de odur." diyen Vural,...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 2011 seçimleri öncesinde kamuoyuna bazı MHP’lilere ait görüntülerin olduğu kasetlerin yansımasının siyasi bir operasyon olduğunu söyledi. "Bundan kim faydalanmak istemişse bunun faili de odur." diyen Vural, "MHP olarak bu süreçlerin bir tek sorumlusunun hükümet olduğunu, bu konudaki sorumluluğunu başkalarının üstüne atarak kendisini aklayamayacağını bu vesile ile ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine 2011 seçimleri öncesinde kamuoyuna yansıyan bazı MHP’lilerin uygunsuz kasetlerinin siyasi bir operasyon olduğunu savundu. Vural, "Kasetlerle ilgili hükümet bu işin niye peşini bırakmıştır? Niye takip etmemektedir? Bunları siyaseten malzeme olarak kullanan o zamanki hükümet değil midir? ‘Kaset özel değil, geneldir geneldir’ diyen hükümet değil miydi? Bundan kim faydalanmak istemişse bunun faili de odur. MHP olarak bu süreçlerin bir tek sorumlusunun hükümet olduğunu, Türkiye’yi yöneten hükümet olduğunu, bu konudaki sorumluluğunu başkalarının üstüne atarak kendisini aklayamayacağını bu vesile ile ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

‘KİMDİR İBRAHİM FARUK BAYINDIR?’

Söz konusu kasetlerin AKP Meclis Üyesi İbrahim Faruk Bayındır’a ait internet sitesinde yayımlandığına dikkat çeken MHP Grup Başkanvekili Vural, Bayındır’ın aday adayı olduğunu ve eski Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım tarafından ödül verildiğine dikkat çekti. Vural, “Kimdir İbrahim Faruk Bayındır? Bununla ilgili kredi kartlarını, bu yayınlanan sitelerin ödeme dekontları. Hepsi savcılığa verilmiştir, hükümetin elindedir.” şeklinde konuştu. Bunların hala neden bulunamadığını soran Oktay Vural, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kasetini kimin izlediğine dair iddiaların yayınlandığını aktardı.

MHP Grup Başkanvekili Vural, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu meseleyi siyasi olarak meydanlarda ahlaksızca kullananlar var. Kullanmadılar mı? Kullandılar. Kim kullandı? 2011 seçimlerinden önce Milliyetçi Hareket Partisi’ni sandığa gömmek kimin lehine gelirdi? Kim, ‘MHP baraj altına düşecek’ diyerek iddiada bulunmuştu? Bütün bunlara baktığımızda, Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelik siyasi bir operasyon yapıldığı gayet açık ve nettir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.