Okka: Ekonomimizde istikrar sürüyor

Okka: Ekonomimizde istikrar sürüyor

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2017 yılı birinci dönem büyüme verilerini değerlendirdi.

Türkiye ekonomisi 2017 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5 arttığına dikkat çeken MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, "Beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme oranı iş dünyası açısından son derece cesaret vericidir. Her alanda kendisi ispatlayan ülkemizin ekonomi alanında da varım dediğinin bir kanıtıdır" dedi.

Türkiye ekonomisinin büyümesini takdirle karşıladıklarını söyleyen Başkan Ömer Faruk Okka, "2016 yılında artan terör olayları ve 15 Temmuz Darbe girişiminin gölgesinde geçiren ülkemizin, ekonomik moral olarak bu verilere çok ihtiyacı vardı. Bu büyüme rakamları pek çok yatırımcı ve uluslararası sermayeye Türkiye'ye yatırım yapması açısından önemli bir güven verecektir. Türkiye nasıl bir olumsuz hava içinde olursa olsun, piyasa üretim ve büyüme yönünü hiç değiştirmemiştir. MÜSİAD Konya Şubesi olarak, Dünya ekonomi piyasalarında yaşanan son gelişmelere ve yaşanan pek çok olumsuzluğa rağmen, Türkiye ekonomisinin büyümesini bir kez daha takdirle karşıladık. Dış ticaret verilerinin ihracat yönünde daha da yüksek seviyelerde olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ekonomimizdeki büyüme ilerleyen dönemlerde daha da artacaktır. Reel sektörü destekleyen, üretimi ve ihracatı önceleyen, büyüme ve istihdamı önemseyen reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Tüm bu zor şartlar altında büyük sorumluluk alarak üretmekten vazgeçmeyen ve ülkemizin büyümesinde kilit rol oynayan sanayicilerimizi ve işadamlarımızı bir kez daha kutluyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.