Sabit Horasan

Sabit Horasan

Ohh rahatladık!

Ohh rahatladık!

Bir yanda Süper ligde, ikinci yarının en başarılı,. Aynı zamanda son 6 haftanın yenilmez takımlarından Torku Konyaspor.

Diğer tarafta, düşme hattının hemen üzerinde yer alan ve Konya deplasmanından puan çıkartarak rahatlamak isteyen Akhisar Belediye Gnçlik Spor.

İki takımda, ilk 45 dakika da sezon sonu maçı gibi oyunu orta alanda kontrol ederek adeta 1’er puana razı bir görüntü verdi.

Her ne kadar konuk ekip, takım oyununa uyumlu, takımlarına daha çok katkı sağlayan yabancılarıyla maçta biraz daha hareketli görünseler de Torku Konyaspor oyunu orta alanda kontrol ederek kontrataklarla gol arayışı  çabası içerisindeydi..

Ta ki, yine bir duran topta defansın aday paylaşımı hatasından gelen gole kadar.

Akhisar, 32. dakikada Casntro’nun kafa golüyle öne geçince Torku Konyasporlu futbolcular kendine geldi.

“Adeta, biz ne yapıyoruz. Aklımızı başımıza toplamalıyız” dercesine birazda olsa hareketlilik gözlendi yeşil-beyazlı futbolcularda.

Nitekim, 45. dakikada gelişen ilk kombine atakta Mehmet Güven o kadar düzgün, usta  bir vuruş yaptı ki, topun filelerle buluşmaması için mucize gerekliydi.

Bu gol Torku Konyaspor için moral dopingi oldu ve Kartallar soyunma odasına beraberlikle girdi.

İkinci yarıya Torku Konyaspor fırtına gibi başladı.

Nitekim, 49. dakikada o ana kadar sadece ileride hücum presi yapan ve gol salanlarında topla fazla buluşamayan  Rangelov, meşin yuvarlağı alkışlanacak cinste şık bir vuruşla Akhisar filelerine göndererek galibiyeti getirdi.  

Ligde artık final haftalarına girildi. Her maç zor geçecek. Her takım bir birini yenecek güçte.

Düşme hattında bulunan takımların son haftalardaki puan kayıpları sonucu bu hattın hemen üzerinde yer alan takımlar biraz da olsa rahatlatsa da matematiksel olarak işin bittiğini söyleyemeyiz.

Haftaya 35’er puanla giren Torku Konyaspor ile birlikte Gaziantepspor ve Gençlerbirliği’ni bu takımlarından dışında tutmalıydık. Konyaspor, Akhisar’ı yenip puanını 38’e yükselterek unu eleyip eleği astı. Gençlerbirliği 1 puanla yetindi. Akhisar ise yerinde saydı. Ama onlar içinde tehlikeden bahsedilemez artık.

Akhisar galibiyetiyle kendisine ait olan üst üste 6 maçlık yenilmezliğini 7 maça çıkartan ve rekor kıran Torku Konyşaspor her ne kadar ikinci yarıda iki net pozisyondan yararlanamasa da, rakibin özellikle Zokora’nın oyuna girmesiyle orta alan üstünlüğünü ele geçirmesi ve yeşil-beyazlıların geri  çekilmesinden yararlanarak pozisyonlar bulması sonucu Konyaspor galibiyetten olabilirdi. 

Bunda elbette ki, Konyaspor yedek kulübesinden gelen futbolcuların oyunun kaderini değiştirebilecek kapasite de olamamaları kadar  teknik adamlarında yanlış oyuncu değişiklikleri de etken oldu.

Öyle ki, Torku Konyaspor son dakikalarda ileride top tutamadı. Oysa, bunu yapabilmek için Volkan değil de oyuna Recep’in alınması daha yararlı olabilirdi. Hiç olmasa Recep ve Rangelov hücum presi yaparak rakibini çok adamla çıkmasını önleyebilirlerdi. 

Sonuçta, Torku Konyaspor vasat futbola rağmen  iyi mücadele ve birazda şansıyla kazanan taraf oldu. Ve tüm Konya’ya ve kendisine gönül verenlere “oh dünya varmış” dedirtti.

Ancak, bu futbol düşündürücü,.

Öncelikle rehavet atılmalı. Ligde daha 6 maçın, hem de deplasmanda  Mersin, Galatasaray, Beşiktaş ve Bursaspor ile oynanacağı unutulmamalı. Aksi halde beklenmedik sonuçlar çıkabilir.

--

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR