Sabit Horasan

Sabit Horasan

Oh ne güzel

Oh ne güzel

Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel merkezi tarafından her yıl düzenlenen, spor basını özendirme yarışmasında dereceye giren gazeteciler belli oldu.

TSYD’nin İstanbul Levent’teki Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen değerlendirme sonunda Konya’dan iki arkadaşımız ödül almayı layık görüldü.

Merhaba Gazetesi’nden Ferhat Türkoğlu mizampaj (sayfa düzeni), Yenigün Gazetesi’nden Yunus Altınbeyaz ise ‘Passolig ve siyasete kurban verilen yeni stat’ başlıklı yazısıyla, Yerel Spor Basını serbest ve müsabaka tenkit dalında birincilik ödülünü aldı.

Her iki arkadaşımızı da kutluyorum. Bunun bir teşvik yarışı olduğunu bir kez daha hatırlatarak Ferhat ve Yunus arkadaşımızla birlikte Konya Spor basınında çalışan tüm Gazeteci arkadaşlarımızın 2016 yılındaki yarışmaya daha ciddi hazırlanarak, daha kaliteli eserlerle katılmaları gerektiğinin altını çiziyorum.

xxx

İnsanlık için en büyük mutluluk, birilerini, toplumu sevindirmektir. Yüzleri güldürmektir. 

Torku Konyaspor’un Gaziantep deplasmanından 1 puanla dönmesi de Konyalıları, Torku Konayaspor’a gönül vermiş herkesi sevindirdi, mutlu etti.

Çabamız, Kohnyaspor’un iyi bir takım olması, sıra takımı olmaması,  insanların mutluluğu, Konyaspor’un başarılı olması içindir.

Şöyle bir baktığımız zaman, Konya Büyükşehir Torku Arena’da oynanan ve kazanılan maçlardan sonra binlerce taraftarın onlarca kilometre uzaklıkta bulunan evlerine güler yüzle nasıl mutlu gittiklerini görebiliriz.

Birde bunun tersini düşünün. Ligde kötü giden, beklenmedik sonuçlar alan bir takım.

Bunun sonucu alınan her yenilgi sonrası üzülen, gerilen ve stadı asık suratla terk eden taraftarlar.

Bununla da kalmayıp, küfür eden, ortalığı yıkıp döken, koltukları kırarak stada atan bir topluluk.  

Hangisini tercih edersiniz?.

Elbette ki, kazanan bir Torku Konyaspor ve evlerinin yolunu güler yüzle tutan seyircileri.

Deplasmanda oynanan Balıkesir ve Konya’da Trabzonspor maçında da  aynı düşünceleri paylaştık, “bu maçları kazanamazsak yazık olur” diye. Sonuç; Konyaspor her iki karşılaşmadan da yüz akıyla çıktı.

Cuma akşamı da, Gaziantepspor maçının ilk yarısının sonunda, “Konyaspor bu maçtan kesinlikle puanla döner” görüşünde birleşti maçı izleyenler.

Hatta galibiyeti kaçıran Torku Konyaspor olsa da Gaziantep deplasmanından alınan 1 puan da çok önemli.

Bu nedenle, bu sevinci  eksik kadroya rağmen Konya’ya yaşatan yönetici, teknik adam ve futbolcuları kutluyorum.

Maçı iki bölümde değerlendirebiliriz.

Ev sahibi Gaziantepespor’un çok az farkla da olsa önde bulunduğu ve Konyaspor’un  beklenmedik anda defansta adam paylaşımı hatasından gelen golle yenik duruma düştüğü ilk yarı..
Birde, Torku Konyaspor’un topa daha çok sahip olarak oyunu kontrol ettiği ve Hasan Kabze’nin akıllı pası sonucu Rangelov ile beraberlik golünü bulduğu ikinci yarı.  

Her ne kadar defansın ta yapılan zorunlu değişiklik ilk yarıda eleştiri noktası olsa da Torku Koanyaspor ikinci 45 dakika da takım olarak iyi organize oldu ve istediği puanı da aldı. Hatta, yeşil-beyazlılar üçüncü bölgede pas trafiğini daha iyi yapabilseler, gol adamlarını topla buluşturabilseler ve gereksiz top kayıpları yapılmamış olsaydı inanıyorum ki, 3 puanı alıp geleceklerdi.

Kısacası, Torku Konyaspor Gaziantep deplasmanından çok önemli 1 puan alarak kapattı haftayı. Şimdi sırada Akhisar var.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR