Sabit Horasan

Sabit Horasan

Oh be, ne güzel

Oh be, ne güzel

Milli maç nedeniyle lige verilen ara Atiker Konyaspor’a yaramış.

Yeşil-beyazlılar, Avrupa liginin verdiği fiziksel yorgunluğu atarak, Gaziantep karşısında daha diri bir görüntü verdiler.

Bunun sonucu da, Kartallar sezonun en rahat, en farklı ve en net galibiyetini alarak Perşembe günü deplasmanda Shakhtar Donetsk ile oynayacakları maç öncesi çok önemli 3 puanla birlikte moral kazandılar. 

***

Maçtan önce genel kanı, kendi futbolunu sahaya yansıtması halinde Konyaspor’un Antep deplasmanından 3 puanla döneceği şeklindeydi.

En azından ben inandım, Atiker Konyaspor’un galibiyete daha yakın olduğunu söyledim. Yeşil-beyazlı futbolcular da beni mahcup etmediler ve haklı bir galibiyet alarak döndüler Perşembe günü deplasmanda oynanacak Shakhtar Donetsk maçı öncesi.

Bu galibiyet, Konyaspor’un hedefinin yine üst sıralar olduğu gerçeğini bir kez daha gösterdi.

Geçen yıl ki gibi lig üçüncülüğü olur mu? orasını bilemiyorum. Ama Kartallar sezonu ilk 8 takım arasında bitirebilecek bir görüntü verdi Gaziantep karşısında.

***

Maçın ilk dakikalarında, ev sahibi ekibin  saman alevi gibi yanıp sönmesinden sonra Konyaspor Shakhtar Donetsk maçını da düşünerek oyunu dar alana sıkıştırıp rakibi orta alanda durdurmayı amaçladı.

Buna karşılık Gaziantepspor ise top kontrolünün zor olduğu zeminde uzun toplarla oyunu Konyaspor ceza sahası çevresine yıkmak istedi. Bunda da zaman zaman başarılı oldu denebilir.

Ancak, daha soğuk kanlı, güvenli bir görüntü veren Atiker Konyasporlu futbolcular rakibin bu hamlesini boşa çıkartarak oyunda dengeyi sağladı. Ardından 15. dakikada Bajiç ile öne geçti. Kartallar, ilk 45 dakika da bu golün dışında, Abdülkerim ve Rangelov ile en az 2 net pozisyon daha buldu. Ancak, başka gol olmayınca Konyaspor soyunma odasına skor avantajıyla gitti. 

***

İkinci yarıda beklendiği gibi Gaziantepspor oyunu Konyaspor ceza alanı içerisine yıktı. Bunun sonucu da biri kaleci Serkan’ın hatası sonucu olmak üzere 3 net pozisyon buldular. Ancak, beceriksizlik ve Konyaspor defansının ortasında görev yapan Ali Turan ve Abdülkerim’in yerinde müdahaleleriyle bu ataklar savuşturuldu.

Rakibn 15 dakika süren bu baskısını durduran Atiker Konyaspor, 60. dakikada Bajiç ile ikinci golü bulunca Gaziantepspor’un direncini kırıldı. 75. dakikada bu kez sahneye Amir çıktı ve skoru belirledi.

Sezonun en farklı galibiyetini Gaziantepspor karşısında alan, moral ve güven tazeleyen Konyaspor Ukrayna’ya daha bir ümitli gidecek.

Her ne kadar zor maç olsa da rakibin önceki akşam ligde oynadığı ve 2-1 zor kazandığı maçı izleyince Atiker Konyaspor’un iyi bir skorla döneceği inancı doğdu. Perşembe akşamı kalben yeşil-beyazlılarla  birlikte olacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR