Öğretmenlik en kadim meslek

Öğretmenlik en kadim meslek

Öğretmenliğin dünyanın en kadim mesleği olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “Bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasında öğretmenlerin rolü büyük. Bir ülke öğretmenler sayesinde kalkınır” dedi

24 Kasım 'Öğretmenler Günü' tüm yurtta olduğu gibi Konya'da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Konya’daki ilk tören Atatürk Anıt alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından çelenk sunumu yapıldı ve Devlet Tiyatrosu Salonu’ndaki kutlama programına geçildi. Programa Vali Muammer Erol, Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Zeki Karataş, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KÜLTÜRLÜ NESİLLERE İHTİYAÇ VAR

Konya Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, öğretmenliğin dünyanın en kadim ve en kutsal meslelerinden biri olduğunu söyledi. Her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasında öğretmenlerin çok önemli role sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu nedenle öğretmenler yeni nesilin inşaasında ve milletlerin ileri hedeflere yürümesinde en zorlu görevi üstlenmişlerdir. Milletlerin hedefi her alanda kalkınmış, onuruyla yaşayan mutlu bir toplum oluşturmaktır. Bu hedefi ulaşmak ise bilgili ve kültürlü nesiller ile mümkündür. Öğretmenler bahçivanın gül yetiştirdiği gibi öğrencilerini her alanda yetiştirmektedirler. Bu süreç 16 yılda tamamlanmaktadır. Bazen öğretmen, bazen öğrenci bazen de sistemden dolayı açmadan solan güllerimiz de vardır. İnsan ve sistem hatalarını ne kadar aza indirirsek, sıkıntılarımız en aza inecek başarı çıtamız ise yükselecektir.”

ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Gürsoy’un konuşmasının ardından adaylığı kaldıran öğretmenler yemin etti. Konya Lisesi öğrencileri tarafından organize edilen “Öğretmene Vefa” adlı tiyatro gösterisi de büyük alkış aldı. Öğrencilerin başarılı performansları izleyicilerden tam not aldı. Program, emekli öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgesi” verilmesiyle sona erdi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.