Öğretmenleri İçin Satranç Oynadılar

Öğretmenleri İçin Satranç Oynadılar

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu tarafından Kozan’da bulunan okullar arasında Geleneksel Satranç Turnuvası düzenlendi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Satranç Turnuvası ‘Küçükler’,...

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu tarafından Kozan’da bulunan okullar arasında Geleneksel Satranç Turnuvası düzenlendi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Satranç Turnuvası ‘Küçükler’, ‘Yıldızlar’ ve ‘Gençler’ olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirildi. İlçe genelinde düzenlenen turnuvaya 100’ün üzerinde sporcu katılırken, turnuva İsviçre Swiss Manager sistemi ile 5 tur üzerinden oynandı.

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu Kozan İlçe Temsilciliği ve Özel Burç Kozan İlkokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen turnuvanın Başkanlığını Türkiye Satranç Federasyonu İlçe Temsilcisi Halil Akyürek, Başhakemliğini ise Kürşat Arslan yaptı.

Büyük bir başarı ile tamamlanan turnuva sonunda ise sporcu öğrenciler, velileri ve organizasyonda görev alan hakemler yaşadıkları memnuniyeti dile getirdiler. Okul yönetimine teşekkür eden sporcular, düzenlenen turnuva ile öğretmenlerinin de ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlama fırsatı bulduklarını söyledi.

KAYA, TÜM ÖĞRETMENLERİ KUTLADI

Ev sahipliği yapmış oldukları turnuvanın başından sonuna kadar tüm detaylarını yakından takip eden okul Müdürü Abdulhadi Kaya, düzenlemiş oldukları turnuvanın yoğun ilgi görmesinden dolayı büyük sevinç yaşadıklarını söyledi. Turnuva öncesi yapmış olduğu konuşmada tüm öğretmenlerin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Kaya, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı.

CENTİLMEN SPORCULAR UNUTULMADI

Düzenlenen turnuvada sporcu öğrencilerden çok velileri heyecanlanırken, turnuva sonunda ise 3 kategoride dereceye giren sporculara madalya ve birinci olan öğrencilerin de okullarına kupa verildi. Buna göre; ‘Küçükler Kategorisi’nde 1. Berkay Ugiş, 2. Erkan Cavıldak, 3. Haşim Keskin olurken ‘Centilmenlik’ ödülünü ise Furkan Çelik aldı. ‘Yıldızlar Kategorisi’nde ise 1. Arif Temel, 2. Mustafa Gül, 3. Erol Tetik olurken ‘Centilmenlik’ ödülünü ise Selim Utku Özbek aldı. ‘Gençler Kategorisi’nde 1. Ali Can Gültekin, 2. Abdurrahman Karakoç, 3. Atakan Şahin olurken ‘Centilmenlik’ ödülünü ise Hakan Yarar aldı.

Sporcu öğrencilerin ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Duru, veliler ve okul yönetimi tarafından verildi. Türkiye Satranç Federasyonu İlçe Temsilcisi Akyürek, Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu’na satranca verdikleri önem ve destekten dolayı bir plaket verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.