Öğretmenlerden resim sergisi

Öğretmenlerden resim sergisi

Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Dilber İldanlı ve İlyas Sevindik'in resim sergisi açıldı

Abdülaziz Mahallesi Şirinhanım Sokak'taki Türe Sanat Galerisi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla açılan sergi ilgi görüyor. Her gün onlarca sanatsever sergiyi ziyaret ediyor. Öğretmenler tarafından yapılan 36 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Yağlı boya çalışmalarından oluşan sergi 9 Aralık'a kadar açık kalacak.

1979 yılında Karapınar'da dünyaya gelen ve 2001 yılında Selçuk Üniversitesi (SÜ) Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü'nden mezun olan, yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalı'nda yüksek lisans yapan Dilber İldanlı, resimlerinde Selçuklu motiflerini kullandı. Halen Güzel Sanatlar Lisesi'nde öğretmenlik yapan İldanlı, serginin kendisini heyecanlandırdığını söyledi. İldanlı, Türe Sanat Galerisi'nin sahibi Ahmet Türe'ye de teşekkür etti.

1970 yılında Beyşehir'in Bayafşar köyünde doğan, SÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü'nden mezun olan, Resim Ana Sanat Dalı'nda yüksek lisans yapan İlyas Sevindik de, tüm sanatseverleri sergiye davet etti. GESAM üyesi olan sanatçı Sevindik, bugüne kadar 9 kişisel sergi açtı, çok sayıda ulusal ve uluslararası sergiye katıldı.

KERİM ATICI 

merhabahaber.com

img_8163.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.