Öğretmenler Derse Siyah Kurdeleyle Girecek

Öğretmenler Derse Siyah Kurdeleyle Girecek

Bazı sendikalara üye öğretmenlerin 24 Eylül’de iş bırakma eylemine karşın Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri okullarda ders vermeye devam edecek. Ancak, sendika üyeleri Milli Eğitim camiasında yaşanan olumsuzluklara tepki göstermek amacıyla...

Bazı sendikalara üye öğretmenlerin 24 Eylül’de iş bırakma eylemine karşın Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri okullarda ders vermeye devam edecek. Ancak, sendika üyeleri Milli Eğitim camiasında yaşanan olumsuzluklara tepki göstermek amacıyla derslere siyah kurdele takarak girecek.

Aktif Eğitim Sen Antalya Şubesi basın açıklaması yaparak, son dönemlerde yaşanan problemlerle ilgi tepkisini dile getirdi. Sendika üyeleri, Kapalı Yol olarak bilinen Kışlahan Meydanı’nda bir araya gelerek 24 Eylül’de yapacakları siyah kurdele eylemi yapacaklarını duyurdu.

Aktif Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Erdoğan Polat, eğitimciler adına açıklama yaptı. Polat, 2014-2015 eğitim öğretim döneminin Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamaları nedeniyle birçok problemle birlikte başladığını söyledi. Siyasi ve sendikal kadrolaşmaya karşı olduklarını ifade eden Polat, öğretmenlerin asli görevinin dışındaki işlere zorlanmasına karşı olduklarını dile getirdi. Eğitim camiasında fişleme olarak ifade edilebilecek bazı uygulamalara imza atıldığını aktaran Polat, sendika olara bu politikaları planlayanlara, uygulayanlara, uygulatanlara, göz yumanları uyardıklarını söyledi.

Liyakatli okul müdürlerinin tasfiye edildiği bilgisini paylaşan Polat, 16 bin müdürden sadece 9 bininin görevinde kalabildiğini belirtti. Görevde kalan müdürlerin ise yüzde 81’inin yandaş sendikaya mensup olduğunu dile getirdi. Eğitimcilere yapılan hukuksuzluklara karşı yargıya gideceklerini ifade etti. Polat, bu konuda mağdur olanları adalet önünde hak aramaya davet etti. Rotasyon konusuna da değinen Polat, iyi planlanmamış bir rotasyonun öğretmenlerin ve ailelerinin hayatını altüst edebileceğine ve eğitimde daha büyük problemlerin ortaya çıkmasına neden olacağını söyledi. Bu tür dayatmalara karşı olduklarını aktardı. Devletin kaynaklarının, eğitim ortamları ve öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesine gerektiğine dikkat çeken Polat, var olan imkanların hayırsever olduğu iddia edilen kişilere peşkeş çekilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Öğretmenlerin asıl işinin eğitim olduğunu kaydeden Polat, okullarda öğretmenlere verilen nöbet saatlerinde personelin eğitim konularıyla meşgul olması gerektiğini söyledi. Polat, öğretmenlerin güvenlik görevlisi gibi çalıştırılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Sendika üyeleri yapılan basın açıklamasının ardından alkışlarla hükümetin eğitim politikalarını protesto etti. Grup olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.