Öğretmenler 'Bir Zamanlar Eğitim' Adlı Tiyatroyu Sahneledi

Öğretmenler 'Bir Zamanlar Eğitim' Adlı Tiyatroyu Sahneledi

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim Sen) üyesi öğretmenler tarafından, öğretmenler günü dolayısıyla tiyatro gösterisi sahnelendi.Karaman Düğünpark’ta düzenlenen program öncesi açılış konuşmasını yapan Aktif Eğitim-Sen Karaman...

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim Sen) üyesi öğretmenler tarafından, öğretmenler günü dolayısıyla tiyatro gösterisi sahnelendi.

Karaman Düğünpark’ta düzenlenen program öncesi açılış konuşmasını yapan Aktif Eğitim-Sen Karaman İl Temsilcisi Cumhur Akıl, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi üyeleri ile birlikte olmayı hedeflediklerini belirterek sendikalarının çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Murat Yasin Tekin'in yazdığı ve Şuayıp Sıtkı, Harun Geçer, Ali Dost, Haydar Sürgit, Turan Çalık, Hüseyin Türkmendağ, Mustafa Kemal Kılınç, Hacı Tekin, Ramazan Bozkır, Mustafa Kartal, Sadi Avşar, Fatih Gözler ve Şakir Musalli tarafından oynanan tiyatro tek perdede sahne aldı.

Bir okuldaki öğretmen diyaloglarından oluşan oyunun konusu şöyle:

Okulda klasik eğitim anlayışı hâkimdir. Her şey yeni atanan stajyer Ahmet öğretmenle başlar. Matematik öğretmeni Ahmet Bey mesleğine idealist bir başlangıç yapar. Onun idealleri ise diğer öğretmenler arasında tepki çekmektedir. İdealleri ve gördükleri arasında sıkışan Ahmet öğretmen bu durumu annesine yazdığı mektuplarla anlatmaya çalışır. Eğitimin sorunlarının okul içerisindeki bazı karakterlerle akıcı bir dille işlendiği oyunun sonu ise seyirciler için tam bir sürpriz olur.

Profesyonel tiyatroculara taş çıkartan öğretmenler, 'Bir Zamanlar Eğitim' adlı tiyatro için yaklaşık altı aylık bir hazırlık süreci geçirdiler. Video görüntüleri ve müziklerle zenginleştirilen oyun yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.