Öğretmenler, Çevreci Olmak İçin Eğitim Alıyor

Öğretmenler, Çevreci Olmak İçin Eğitim Alıyor

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle öğretmenlere yönelik, bugün 81 ilde eş zamanlı 'Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitici Eğitimi Kursu' düzenlendi. Van'daki öğretmenlere de verilmeye başlanan...

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle öğretmenlere yönelik, bugün 81 ilde eş zamanlı 'Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitici Eğitimi Kursu' düzenlendi. Van'daki öğretmenlere de verilmeye başlanan kursun amacının, öğretmenleri çevre bilinci ve sorunları hakkında donanımlı hale getirerek, bilgi birikimlerini öğrencilere aktarması ile çevrenin korunması, geliştirilmesinin sağlanması olduğu belirtildi.

ÇEKÜD ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile 2-5 Eylül tarihlerinde eş zamanlı olarak 81 ilde öğretmenlere yönelik, 'Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitici Eğitimi Kursu' düzenleniyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda (Van TSO) düzenlenen kursun açılış toplantısına ÇEKUD Bölge Temsilcisi aynı zamanda Lokman Hekim Van Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Van Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cengiz Adıgüzel, ÇEKUD İl Temsilcisi Doç. Dr. Tahir Kahraman ve öğretmenler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Lokman Hekim Van Hastanesi Başhekimi aynı zamanda ÇEKUD Bölge Temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Berktaş, ÇEKUD'un son birkaç yıl içerisinde kamuya yararlı dernekler statüsüne alındığını belirterek, bu çerçevede ülkenin hizmetinde yararlı olabilecek projelere imza atmak üzere bir çalışma başlattığını söyledi. Bunun en önemli örneğini, 81 ilde aynı zamanda yapılacak olan Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitici Eğitimi'ni başlattıklarını ifade eden Berktaş, "Yapılacak o kadar çok şey var ki hep beraber bir bahane üretmeden, tembellik yapmadan, her birimiz ayrı ayrı ülke için yapılabilecek eksik olan işleri tamamlamak konusunda yarışmalıyız. Önümüzde yapılacak çok şey var ama zaman da giderek daralıyor. Bu nedenle ülke için eksikliğini hissettiğimiz bir boşluğu hep beraber dayanışma ve yardımlaşma içerisinde doldurmuş olmaktan dolayı memnuniyetimi belirtmek istiyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin ise içinde yaşanılan çevrenin bilinçsiz tüketim sonucu giderek yaşanılmaz bir hal aldığına vurgu yaparak, "Bugün basını takip ettiğimizde görüyoruz ki Van Gölü her geçen gün giderek kirleniyor. Van'daki çevrenin Türkiye'de bir prototip olarak algılandığı zaman ne kadar kötü bir durumda olduğu ve bunların bizim tarafımızdan insan eliyle kirleniyor olması, yüce Allah'ın bize bahşettiği bu güzel doğa ortamının giderek bizi ölüme doğru sürüklediğini de aslında farkında olmamız lazım. Biz çocuklarımızı gerçekten çevreye duyarlı bir şekilde yetiştirirsek, Türkiye'de zaten toplumun 3'te birini çocuklar işgal etmektedir. Ayrıca, 1 milyona yakın öğretmenin eliyle bu duyarlılığın Türkiye'de yaygınlaşıyor olması da bence büyük bir duyarlılık oluşturacaktır. Tabii ki bir süreç işidir, bir bilinçlendirme işidir. Ben bu bilinçlendirmenin de iyi şekilde öğretmenlerin vasıtasıyla topluma yansıtılacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, sunum yapan ÇEKUD İl Temsilcisi Doç. Dr. Tahir Kahraman, kursun 5 Eylül tarihinde sona ereceğini belirterek, kurs sonunda başarılı kursiyerlere sertifikalarının törenle verileceğini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.