Öğretmen Saffet Uyar, madenci Saffet Uyar sanılınca

Öğretmen Saffet Uyar, madenci Saffet Uyar sanılınca

Öğretmen Saffet Uyar, Ermenek'teki kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili tutuklanan maden ocağı işletmecisi "Saffet Uyar" ile isminin karıştırılarak fotoğraflarının bazı medya kuruluşlarında yer alması nedeniyle mağdur oldu.

Öğretmen Saffet Uyar, Ermenek'teki kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili tutuklanan maden ocağı işletmecisi "Saffet Uyar" ile isminin karıştırılarak fotoğraflarının bazı medya kuruluşlarında yer alması nedeniyle mağdur oldu. Zor günler geçiren öğretmen Uyar, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Seydişehir'de İmam Hatip Lisesinde hem yönetici hem de öğretmen olan Saffet Uyar'ın hayatı, Ermenek ilçesindeki kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasının ardından değişti.

Maden ocağının işletmecisi "Saffet Uyar" ile isminin karıştırılarak fotoğraflarının bazı gazete, internet sitesi ve televizyonlarda "Maden ocağı sahibi'' şeklinde yer alması, Saffet öğretmeni mağdur etti. Saffet Uyar, mağduriyetine neden olanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Saffet Uyar, yaptığı açıklamada, olaydan sonra bazı televizyonlarda ve gazetelerde işletme sahibinin yerine kendi fotoğraflarını görünce ne yapacağını bilemediğini söyledi.

"Fotoğraflarımı gördüğümde oldukça terledim. İlk önce bir yanlışlıktır, düzeltirler diye bekledim. Fotoğraflarım hala yayınlanmaya devam edilince artık insanlara kendimi bile inandıramaz oldum" diyen Uyar, "O ben değilim, ilgim yok" dese de bazılarına gerçeği bir türlü anlatamadığını ifade etti.

GEÇMİŞ OLSUN TELEFONLARI ALDI

Yüzlerce "geçmiş olsun" telefonu aldığını ve "senin madenin mi var?" sorusuyla karşılaştığını aktaran Uyar, hemen ilgili gazete ve televizyonları aradığını ancak karışıklığın bir türlü giderilemediğini dile getirdi.

Uyar, kendisinin hiç art niyetli düşünmediğini ancak yapılan hatanın gün geçtikçe olumsuzluklarını daha fazla görmeye başladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Başıma bir iş gelir diye rahat dışarıya çıkamaz oldum. Çevremdekiler, 'hem madenci hem öğretmenmiş' dedi. Öğrencilerim tarafından da 'madenci hoca', 'kömürcü hoca' denilerek dalga konusu oldum. Benden iş isteyenler bile oldu. Bu durum sinirlerimi yıprattı. İl dışından gelen oğlumu korkudan otobüs terminaline bile götüremedim. Ben 34 yıldır öğretmenim. Bu durum beni çok üzdü. Haklı olduğum bir konuda insanlara kendimi anlatamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Madenci Saffet Uyar ile uzaktan yakından bir alakam yoktur. Kendisini hiç tanımam, görmedim, bilmem. İnşallah bu yanlışlık en kısa zamanda ortadan kalkar. Hukuki açıdan da hakkımı sonuna kadar arayacağım."

Karaman'ın Ermenek ilçesinde madende mahsur kalan iki işçinin cansız bedenine ulaşılması üzerine "Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan gözaltına alınan 8 kişiden aralarında ocağın işletmecisi Saffet Uyar'ın da bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.