İsmail Okutan

İsmail Okutan

Öğretmen öldürme oyunları

Öğretmen öldürme oyunları

Gün geçmiyor ki toplumda yeni şiddet olayları meydana gelmesin. Şimdiye kadar değişik kesimlerde görülen şiddet olayları hızını almayarak şimdi de bir yangın gibi eğitime sıçradı. Her gün şiddetin yeni ve bin bir türlüsüne tanıklık ediyoruz.

**

Şiddet, darp ve öldürme olaylarının sağlık kurumlarında azalması ne kadar sevindirici ise okullarda çoğalması ise o kadar üzücü bir durumdur.

**
Son zamanlarda öğretmen öldürme hadiselerinin çoğalmasına derinden üzülüp bunun nedenleri üzerinde düşünüyorum. Bir arkadaşımla bu konular etrafında sohbet ederken onun isteği üzerine internet arama motoruna girip öğretmen ve ölüm kelimelerini yazıp arattım.

**

Aman Allah’ım bu da nedir?  Onlarca sonuç duruyordu önümde; öğretmenini öldür, öğretmeni döv, öğretmen öldürmece, öğretmen dövmece oyna vb isimlerle şiddet ve cinayet özentisi oluşturan oyunları üzülerek gördüm.
**
Öğretmen ve okul müdürü öldürme, darp etme, dövme olaylarının toplumsal ve psikolojik bir alt yapısının olduğu bir gerçektir. Bunun mutlaka bir takım nedenleri vardır ama bu nedenler nedir diye düşündüğümde de işte bu sanal âlemde oynanan öldürmeyi, özellikle de  oyunlara adı verilen öğretmen öldürmeyi özendiren, teşvik eden oyunları görüyorum.
**
Darp, şiddet ve öldürme olaylarının ardında hangi toplumsal gerçeklikler olabilir, hangi psikolojik sorunlar olabilir? Bir öğretmeni ya da bir okul müdürünü öldüren bu caniler kaç defa internette ya da evdeki bilgisayarlarında öğretmen öldürme oyunu oynadılar? Bu konu, üzerinde araştırma yapılması gereken bir durum olarak önümüzde duruyor.

**

Ben her şeye rağmen öğretmen öldürme oyunlarının öğretmen cinayetlerinde mutlaka psikolojik bir neden olduğunu düşünüyorum. Başka bir konu da kim, neden öğretmen öldürme oyunu yapıp çocuklarımıza oynatmaktadır.

**

Katil öldürmek, hırsız öldürmek, tecavüzcü öldürmek varken neden öğretmen öldürmekle ilgili bilgisayar oyunları yapılıp çocuklara oynatılır anlamak mümkün değil. Bu son derece zararlı, yıkıcı, öğretmen öldürmeyi teşvik edici bu oyunlar neden yasaklanmamaktadır?
**
Tüm dünyada bilinmektedir ki bu tür oyunları oynayanlar sanal âlemde oyunla doyuma ulaşamadıkları için oynadıkları oyunları gerçek hayatta da oynamak istemekte ve çeşitli cinayetler işlemektedirler.

**

Sanal âlemde doyuma ulaşamayan ruhu ve benliği; bencillikle şiddetle, saldırganlık duyguları ile, öldürme dürtüleri ile dolu olan bu insan azması bireyler gözlerini kırpmadan insan öldürmektedirler.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Okutan Arşivi
SON YAZILAR