Öğretim Üyeleri Hobi Bahçeleriyle Stres Atıyor

Öğretim Üyeleri Hobi Bahçeleriyle Stres Atıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), öğretim üyelerine Van Gölü kıyısında bulunan yerleşkesine hobi bahçesi tahsis etti. Yaz boyunca hobi bahçelerinde streslerini atan öğretim üyeleri, ders yılının başlamasıyla son hasatlarını topladı....

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), öğretim üyelerine Van Gölü kıyısında bulunan yerleşkesine hobi bahçesi tahsis etti. Yaz boyunca hobi bahçelerinde streslerini atan öğretim üyeleri, ders yılının başlamasıyla son hasatlarını topladı. YYÜ Rektörü Peyami Battal, hobi bahçeleri arasında yapılan yarışmada dereceye girenlere hediyelerini verdi.

YYÜ Rektörlüğü, Van Gölü kıyısında bulunan Zeve Yerleşkesi'nde isteyen öğretim üyelerine hobi bahçesi verdi. Bahçesini etkin bir şekilde kullanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi akademisyenleri Hobi Bahçesi’nde yaz dönemi boyunca stres atarak istedikleri sebzeyi ekti. Ürünlerin son hasadı sahipleri tarafından toplanırken, bahçeler arasında en iyi bahçe yarışması düzenledi. Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin jüri üyeliği yaptığı yarışmada en iyi olan üç bahçe seçildi. Seçilen bahçelerin hediyeleri, düzenlenen törenle YYÜ Rektörü Peyami Battal tarafından verildi. Törende konuşan Battal, "Birkaç kategori dikkate alınarak bu değerlendirme yapıldı. Bunlar çardak oluşumu, bahçe düzeni ve verim de dâhil olmak üzere bu tür kategorilerden değerlendirme yapıldı. Biz bu töreni biraz daha farklı olsun, piknik havası içerisinde olsun istemiştik. Ama bu yıl biraz şatların, tatil döneminin ve yoğunluğunda bunu etkilemesi artık hafta içerisinde yapmamamıza vesile oldu.” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki yıllarda bunun daha sistematik hale geleceğini söyleyen Rektör Battal, “Bu kapsamda yapılan değerlendirme sonucunda Azime Balta birinci, Nevzat Şubaşı ikinci, İsmail Yıldız ve Sema Sancak ortaklığındaki bahçe ise üçüncü oldu. Bu sene çok olumlu tepkiler aldık. Özellikle şahsen buraları zaman zaman ziyaret ediyorum. Benim de hoşuma giden taraf, insanların ailece buraya gelip burada günlerini geçirmesi ve burada adeta bir piknik havası içerisinde, bir ev ortamı içerisinde hayatlarını ve boş zamanlarını değerlendirmeleridir. Bu yıl bu sistemimizin çok daha dikkat çektiğini görünce, inşallah önümüzdeki yıllarda arkadaşlar bunun üzerinde çalışmak suretiyle burayı daha sistemik ve düzenli hale getirecekler. Burada gözümüze hitap eden yapısını daha düzgün hale getirecekler. Ama bütün bunlara rağmen burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YYÜ Araştırma Uygulama Çiftlik Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şenol Güzel ise Hobi Bahçesi uygulamalarının gün geçtikçe ilerlediğini belirterek, “Birkaç yıl öncesinde burada birkaç arkadaşımızla başlayan bu faaliyet şu an yaklaşık olarak 120 civarında hem akademik, hem idari personelimize dağıttık. Mümkün olduğunca sistemimizi oluşturmaya çalıştık. Sulama sistemi ve gerek ulaşım noktasında, altyapının iyileştirmesi noktasında girişimlerimiz devam edecek. Burası insanlarımızın kaynaştığı, akademik ve idari personelimizin bir araya geldiği, çay sohbetlerinin düzenlendiği, bir arada alışverişin yapıldığı, kültürel ve sosyal paylaşımın yapıldığı bir ortamdır. Yine Van İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden bazı girişimler neticesinde üniversite ile ortak bir girişim psikolojik tedavi ve rehabilitasyon gibi o hastalara yönelik üniversitemizin bir faaliyeti var. Bu konuda bu hastalara neler yapabiliriz konusunda girişimlerimiz olacak. Onlara da burada bir yer tahsisi yaparak hasta olan kişilerin bir arada psikolojik tedavi görmesi için katkılarımız devam edecek." diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ise 120 olan Hobi Bahçesini önümüzdeki yıllarda 400-450’ye çıkarmayı planladıklarını ve önümüzdeki yıllarda yarışmaların daha görkemli olacağını söyledi. Daha sonra yapılan törende üreticiler, ödüllerini Rektör Battal’ın elinden aldı. İlk 3 üreticiye bahçe malzemeleri ve plaket verildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.