Öğrenciye yurt müjdesi

Öğrenciye yurt müjdesi

Deneyim paylaşımında bulunan Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kampüs bölgesine yapılacak öğrenci yurdu ile üniversite öğrencilerinin Selçuklu standardında misafir edileceğini söyledi

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, deneyim paylaşımı kapsamında İnşaat Mühendisliği Fakültesi birinci sınıf öğrencileriyle biraraya geldi. Geleceğin mühendislerine tavsiyelerde bulunan Başkan Altay, mühendisliğin de belediye başkanlığı gibi çözüm ve üretim anlayışı ile çalıştığını ifade etti. Altay, konuşmasında Konya ve Selçuklu Medeniyeti, İnşaat Mühendisliği ve Başkanlığı süresince yapılan çalışmalarındaki katkıları gibi konularda öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.  Şehrimizdeki insan kaynağı açısından önemli bir merkez olan Selçuk Üniversitesi bizim için çok kıymetli ve değerli diyen Başkan Altay, “Çünkü birçok insan bulunduğu yaşadığı şehirlerden okumak için buraya geliyor ve burada çok kültürlülüğü hep birlikte yaşıyoruz. Şehri yönetenler olarak bizlerde burada mutlu olmanız ve rahat bir eğitim görmeniz için çalışıyoruz. Sizleri misafir etmekten ve Konya’da bulunmanızdan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnşallah Konya’dan hep güzel hatıralar ile ayrılırsınız. Konya zihninizde güzel anılarla kalır” dedi.

KALICI DOSTLUKLAR EDİNİN

Öğrencilere “Gençliğiniz ve içinde bulunduğunuz imkanların kıymetini bilin” tavsiyesinde bulunan Başkan Altay,“ Burada farklı şehirlerden gelen birçok arkadaşınız var. Bunu lütfen iyi değerlendirin ve arkadaşlık ilişkilerinizi güçlendirin. Bu ilişkileri güçlendirirken aynı zamanda da başarılı bir öğrenci olursunuz. Her şey okul, başarı değil, tek endeksiniz sınavlardan 100 almak olmasın. Biraz hayatı öğrenmeye ve sosyal işlere imkan bulun. Son dönemlerde öğrenci toplulukları üniversitelerimizde çok başarılı işler yürütüyorlar. O topluluklara katılın. Şunu unutmayın ki bu dönemde oluşturacağınız sosyal çevre size hayatınız boyunca eşlik edecek. Bu zamanınızı iyi değerlendirin ve kalıcı dostluklar edinin” diye sözlerini sürdürdü.

KONYA MEDENİYETİN BEŞİĞİ

1096’dan 1308’e kadar Konya Selçuklulara başkentlik yapmış bir şehir ve bu şehirde bu medeniyete ait birçok eser var diyen Başkan Altay,“Burası Türklerin 1071’de Anadolu’ya yerleştikten sonra bu coğrafyayı yoğurdukları medeniyetin beşiği.  Çünkü biz geldiğimizde bu coğrafyada yaşayan birçok dinden, birçok ırktan insanlar vardı. Malazgirt Zaferi ile sadece fethetmekle kalmayıp burada çok önemli eserler koyduk. Bu topraklarda yaşıyorsak bunun en büyük nedeni Selçuklu Medeniyeti’nin Anadolu’da yaptığı işler. Onların ortaya koyduğu çınardan büyük bir Osmanlı devleti ve sonrasında da Türkiye Cumhuriyeti Devleti ortaya çıktı. Yani bu biz toprakların asli unsuruyuz ve bu medeniyetin de ev sahibiyiz. Konya’ya bu manada bakmanızı arzu ediyorum” dedi.

3 BİN KAPASİTELİ YURT YAPILACAK

Konuşmasının son kısmında, kampüsün karşısında yaklaşık 3 bin öğrenci kapasiteli bir yurt inşaatına başlanılacağı müjdesini vererek,“İçinde sosyal imkanları olan binamız 4 bloğu kız, 6 bloğu da erkek yurdu olmak üzere 10 binadan oluşacak. Amacımız gençlerimizi Selçuklu’ya yakışır standartlarda misafir etmek. Yaklaşık 30 milyon TL’lik işin projesi tamamlanmak üzere ve yakında ihale edilecek. Böylece üniversitedeki arkadaşların sorunlarına çözüm bulmaya gayret edeceğiz” diyen Başkan Altay sözlerinin sonunda,öğrencilere Selçuklu Belediyesi Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi’nden faydalanmaları tavsiyesinde bulundu. Altay, merkezin vize ve final haftalarında da 24 saat hizmet verdiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.