Öğrencilerin en mutlu günü

Öğrencilerin en mutlu günü

2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. Konya'da 440 bin 930 öğrenciye karnesi verildi.  Sabahın ilk saatlerinde öğrencileri ile birlikte karne almaya gelen veliler de, büyük bir heyecan yaşadı. 

Konya protokolü 1997 yılında Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karatay Karkent İlkokulu'nda öğrencilere karne dağıttı. Programa Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, ilçe kaymakamları, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı. Öğrenciler, protokolü ellerindeki çiçekle karşıladı. Öğrenciler, günün anısına şiirler okudu. Öğrencilere karnelerinin yanında hediyeler verildi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖĞRENCİLER 1 HAFTA DA KAR TATİLİ YAPTI

Vali Yakup Canbolat, beraberindekilerle birlikte sınıfları gezdi. Öğrencilere karnelerini veren Canbolat, etkili olan kar yağışı sonrasında okulların tatil edilmesini nasıl değerlendirdiklerini sordu. Öğrencilerin karne alma mutluluğunu eşlik eden Canbolat, karneleri dağıttıktan sonra açıklamalarda bulundu. Canbolat, şunları kaydetti: “2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. Bu yıl etkili olan kar yağışı ile birlikte okulları öğrencilerimiz zorluk çekmesin diye tatil etme kararı aldık. Öğrenciler, ilk dönemde yaklaşık bir hafta tatil yaptı. Bazı spekülasyon haberler verildi. Tatil edilen günlerdeki derslerin telafisinin yapılacağına dair söylemler dolaştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'den gelen bilgilerle bu söylemlerin doğru olmadığı ortaya çıktı.”

CANBOLAT: BOL BOL KİTAP OKUYUN

Vali Canbolat, öğrencilere karne dağıtırken, tatili nasıl geçireceksiniz sorusunu sormayı da ihmal etmedi. Valinin sorusuna karşılık öğrencilerden tebessüm ettiren cevaplar geldi. Verimli bir tatil geçirmek için öğrencilere önerilerde bulunan Canbolat, “Sınav sürecindeki öğrencilerin dışındaki öğrencilerin ödev yapması MEB tarafından da uygun bulunmuyor. Tatilde bol bol kitap okumayı ihmal etmeyin. Büyüklerini ziyaret edin. Ailenizle güzel zamanlar geçirin” dedi.

AKYÜREK: BÖYLE KARNE OLMAZ

Karne dağıtım programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, notları iyi olan öğrencilere takılarak, “Böyle karne olmaz” şeklinde konuştu. Velilere de önemli uyarılarda bulunan Akyürek, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çocuklarımızın hepsi bizler için ayrı bir değerdir. Bu mutlu günlerinde onların sevincine heyecan kattığımız için mutlu olduk. Karnesi olanlar kadar zayıfı olanlar da olabilir. Önemli olan velilerin çocuklarına güvenmesi ve onlara bu güveni hissetmesidir. Öğrencilerimiz, güzel bir tatil geçirmeyi hak ediyor.”

440 BİN ÖĞRENCİ BUGÜN KARNE ALDI

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya'da bu yıl toplamda 440 bin 930 öğrencinin karne aldığını söyledi. Velilerin de öğrenciler kadar heyecanlı olduğunu dile getiren Gürsoy, “Güzel bir gün. Öğrencilerimiz 15 günlük bir tatile girecek. Yeni yıla verimli başlamaları için bu tatili güzel bir imkan dahilinde değerlendirmeliler. Örgün eğitim kurumlarında eğitim gören Suriyeli öğrenci sayımız 5 bin 806 kişi, geçici eğitim merkezlerinde eğitim gören Suriyeli öğrenci sayısı da 3 bin 721 kişi. Bu öğrencilerimiz de karne heyecanını yaşadı” diye konuştu.

MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNDU

Karnelerini alan öğrenciler de en çok karnenin yanında verilen hediyeye sevindiklerini belirtti. 15 günlük tatil sürecinde arkadaşlarından ayrı kalacakları için üzülen öğrenciler, bir yandan da büyük bir mutluluk yaşıyor. Öğrenciler, “Tatilde çok kitap okuyacağız. Bazen erkenden kalkıp okula geliyorduk. Dinlenmek için uyuyacağız. Resim çizeceğiz. Bazımız büyüklerimizi ziyaret etmeye gideceğiz. Sinemaya ve tiyatroya gideceğiz. Kar yağdığı için tatil yapmıştık. Kar yağarsa kardan adam yapacağız” cümlelerini kullandı.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.