Öğrencilere sürpriz eğitim

Öğrencilere sürpriz eğitim

Sedat Çumralı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Çumra’daki ilkokul ve ortaokulları gezip sınıflara sürpriz biçimde giriyor ve canlandırmalarını sergileyip bunlar üzerinden çocuklara önemli mesajlar veriyor

Sedat Çumralı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Çumra’daki ilkokul ve ortaokulları gezip sınıflara sürpriz biçimde giriyor ve canlandırmalarını sergileyip bunlar üzerinden çocuklara önemli mesajlar veriyor. 

Konya’nın Çumra ilçesinde bulunan Sedat Çumralı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde “Değerler eğitimi” kapsamında Çumra’daki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik başarılı bir projeye imza attı. Proje koordinatörü olan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Baki Mesut Köprücü, “Değerlerimiz Canlanıyor” adı altında yürütülen projenin amacının; çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek olduğunu söyledi. 

11-2-001.jpg

Proje, Çumra Belediyesinin Sedat Çumralı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine sadece bu proje için tahsis ettiği “Değerlerimiz Canlanıyor Minibüsü” ile yürütülüyor. Okulun oluşturduğu tiyatro ekibi, Çumra’daki ilkokul ve ortaokulları gezip sınıflara sürpriz biçimde giriyor ve canlandırmalarını sergileyip bunlar üzerinden çocuklara önemli mesajlar veriyor. Yunus Emre, Mevlâna, Nasrettin Hoca, Keloğlan, Karagöz-Hacivat, Meddah, Orta Oyunu gibi tarihî değerlerimiz canlandırılarak çocuklara sevgi, hoşgörü, dürüstlük, çalışkanlık, memleket sevgisi gibi değerler aşılanmaya çalışılıyor. Ayrıca sosyal medya ve internetin de zararları ile ilgili önemli mesajlar veriliyor. 

11-3-001.jpg

Proje koordinatörü Baki Mesut Köprücü, “Öğrencilerimizin son zamanlarda artan ahlaki ve kültürel yozlaşmaya maruz kaldığını hissederek bu projeyi başlattık. Ayrıca kültürel değerlerimize yabancılaşan bir nesil istemediğimiz için çocuklarımıza tiyatro sanatı üzerinden önemli değerlerimizi aşılamaya çalıştık. Son zamanlarda birçok öğrencimizi oldukça tehdit eder duruma gelen sosyal medya ve internetin zararlarını da canlandırmalarımızla vurgulamaya çalıştık. Metinleri öğrencilerimle beraber hazırladım. Okullarımızda sıkça rastlanan davranış problemlerini de araştırıp canlandırmalarımızda bunlara çözümler üretmeye çalıştık. Bu anlamda bize destek veren başta Çumra Belediye Başkanı’mız Sayın Dr. Mehmet Oğuz’a, çalışmalarımızda bizi teşvik edip destekleyen Sayın Hüseyin Alagöz’e, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Okul Müdürümüz Sayın Selim Arpacı'ya teşekkürü borç bilirim."şeklinde konuştu. Okul Müdürü Selim Arpacı: “Kültürel mirasımıza, değerlerimize, ahlaka, kişisel ve sosyal gelişimlerimize hizmet eden bütün güzel projelerin destekçisi olmaya hazırım. Bu proje, bir projeden öte hayırlı bir iş olarak algılanmalıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.