Öğrencilere nottan dolayı kızmayın

Öğrencilere nottan dolayı kızmayın

Karne dağıtım programında konuşan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak velilere çağrıda bulunarak, “Veliler, öğrencilere istediği gibi not getirmediği için kızmamalıdır. Onları anlamalı ve derslerdeki sıkıntıların çözüm yolları aranmalıdır” dedi

2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla Selçuklu Alaeddin  İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Programa Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve protokol mensupları katıldı.  Vali Toprak ve beraberindekiler karne dağıtımı için geçtikleri sınıflarda öğrencilerle sohbet ederek, heyecanlarına ortak oldu. Protokol mensupları karne dağıtımının ardından öğretmenlerle bir araya geldi. Konya'da 450 bin 492 öğrenci, karne alarak tatile girdi.

GELECEĞE YÖNELİK UMUDUMUZ FAZLA

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, karne dağıtımının ardından kısa bir açıklamada bulundu. Öğrencilere 15 günlük tatil süreci içinde dinlenmeleri, gezmeleri ve kitap okumaları hususunda tavsiyelerde bulunan Vali Toprak, çocukların okul dönemlerinde ders çalışmalarını, tatil dönemlerinde de iyice dinlenerek yeni döneme dinç bir şekilde girmeleri gerektiğini ifade etti. Velilere de uyarılarda bulunan Vali Toprak, daha sonra şunları kaydetti: “Veliler, öğrencilere istediği gibi not getirmediği için kızmamalıdır. Onları anlamalı ve derslerdeki sıkıntıların çözüm yolları aranmalıdır. Karne dağıtım programı hasebi ile 2 sınıf gezdik. Öğrencilerimizin gözlerindeki ışıltı bizleri çok mutlu etti. Ayrıca öğrencilerimizin okulunu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını fazlası ile sevdiğini görmek geleceğe yönelik olan umudumuzu da artırmıştır.”

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum