Öğrencilere Diş Fırçalama Uygulamalı Anlatıldı

Öğrencilere Diş Fırçalama Uygulamalı Anlatıldı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında Yerköy Toplum Sağlığı Merkezi ilçede bulunan öğrencilere ağız ve diş sağlığı...

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında Yerköy Toplum Sağlığı Merkezi ilçede bulunan öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim verdi. Dağıtılan fırçalarla minik öğrencilerin dişlerini nasıl fırçalayacakları uygulamalı olarak gösterildi.

Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar, yaptığı açıklamada Namık Kemal İlkokulu'nda gerçekleştirilen etkinlikle başlatılan eğitim çalışmasının diğer okullarda da devam edeceğini söyledi. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında Yerköy’de de eğitim verildiğini ifade eden Dr. Uyar, öğrencilere florjel uygulanmasının yapıldığını belirtti.

Diş çürüklerinin çocukluk döneminde başlayıp, hayat boyunca devam eden bir hastalık olduğunu vurgulayan Dr Uyar, “Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Yozgat İl Merkezi, Sorgun İlçesi ve Yerköy İlçemizde koruyucu ağız diş sağlığı programı yapılmaktadır. Program kapsamında Yerköy ilçemizde 10 ilkokulumuzda yaklaşık 530 ilkokul 1.sınıf öğrencimize diş fırçası dağıtılıp, florjel uygulaması yapılarak oral hijyen eğitimi verilmektedir. Bu program kapsamında çocuklarda yeni çürük oluşumunun engellenmesi, başlangıç çürüğünün durdurulması, diş fırçalama alışkanlığının kazanılması ve çocuklarda sıkça karşılaşılan diş hekimi korkusunun giderilmesi amaçlanmaktadır. Günümüzde diş çürüklerinden korunmada en etkili yöntemlerden biri de florür kullanımıdır. Bu kapsamda ilkokul birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine üçer ay ara ile florjel uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulama sayesinde çocukların diş fırçalama alışkanlığı kazanması hem de diş bakımı ve sağlığı konusunda eğitilmesi amaçlanmıştır.” diye konuştu.

Programa katılan diş hekimleri, öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme yaptı. Konuşmaların ardından çocuklara diş fırçası dağıtılarak, doktor ve öğrencilerin yardımı ile çocukların dişlerini nasıl fırçalayacakları uygulamalı olarak gösterildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.