Öğrencilere çorba ve poğaça ikramı

Öğrencilere çorba ve poğaça ikramı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi öğrencilerine yoğun olarak kullanılan üst geçitte hafta içi her sabah çorba ve poğaça ikram ediyor. Çorba ikramı ile öğrencilere üstgeçit kullanıma teşvik ediliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Merkezi tarafından yürütülen ‘Bardakta çorba’ kampanyası, üniversitelilerden büyük ilgi görüyor. Selçuk Üniversitesi Yaya Üst Geçidi’nde ikram edilen sıcak çorba ve poğaçalar, üst geçidi kullanarak karşıdan karşıya geçen herkese ücretsiz veriliyor. Gençlik merkezi yetkilileri, çorba dağıtım işleminin saat 8.00 ile 12.00 arasında yapıldığını dile getirdi. Üç gün içinde yaklaşık bin kişiye çorba ikram ettiklerini belirten yetkililer, hizmetin öğrencilerin talebine göre sürdürüleceğini bildirdi.

ÜST GEÇİT KULLANIMI TEŞVİK EDİLİYOR.

Üst geçidi kullananların az olması sebebiyle Büyükşehir Belediyesi'nin üst geçide teşvik için vermişi olduğu 'Bedava Çorba' kampanyası üst geçit kullanımını arttırmış durumda. Bedava çorba dağıtılmasını, üst geçidin kullanılması açısından teşvik edici bulduklarını kaydeden Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Refik Albay, “Her sabah verilen çorbayı güzel bir hizmet olarak görüyoruz. Bazen kahvaltı yapamadan okula erken gitmek zorunda kalıyoruz. Üst geçitte bizim için ayrılan bir bardak sıcak çorbanın olduğunu bilmek, tüm arkadaşlarımızı mutlu ediyor” dedi. Albay, önceleri üst geçidi, merdivenlerinin darlığından dolayı fazla kullanmadıklarını ancak çorba dağıtıldığını duyunca her gün üst geçitten geçerek okula gittiklerini söyledi.

Edebiyat Fakültesi öğrencisi Murat Kaymak çorbanın anne eli değmiş kadar lezzetli olduğunu anlattı. Yetkililere teşekkür ettiğini kaydeden Kaymak, “Bardakta çorba kampanyası sayesinde üst geçidi kullanma alışkanlığı daha da yaygınlaştı" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER HİZMETTEN MEMNUN

Sıcak çorba hizmetinden faydalanan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Mustafa Çobanoğlu, bu yıl okula yeni başladığını söyleyerek, “Çorba ikramı bence tam yerinde olan bir şey ve iyi ki açıldı. Tat olarak çok güzel. Sabah okula giderken üşüyoruz, çorba içtiğimizde ısınıyoruz. Bu tür ikramların kış aylarında da yapılmasını istiyoruz. Sadece burada değil öğrenci arkadaşlarımızın sıkça kullandığı tüm güzergahlarda olursa  tüm arkadaşlarımız derslerine içleri ısınmış şekilde giderler. Yapılan bu çalışmadan dolayı belediyemize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ALİ İBİLEME  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.