Öğrencilerden Mobil Giyim Mağazasına Destek

Öğrencilerden Mobil Giyim Mağazasına Destek

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, belediye tarafından mobil giyim bankası haline dönüştürülen gezici otobüs, “Bir el de sen uzat” projesi çerçevesinde, ihtiyaç sahibi ailelere giyim yardımında bulunmak üzere yola çıktı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi’nde öğrenim gören bir grup gönüllü öğrenci, sosyal sorumluluk kapsamında “Bir el de sen uzat” isimli projeyi hayata geçirdi. Beyşehir Belediyesi’nin desteklediği proje çerçevesinde tedarik ettikleri giyim malzemelerini naklettikleri mobil giyim bankası gezici otobüsüne binen öğrenciler, ilçeye bağlı Karaali ve Gökçekuyu Mahallesi’nde ihtiyaç sahibi ailelere kıyafet yardımında bulundu. Üzerlerinde “Beyşehir Belediyesi” yazılı yelekleri giyerek gittikleri yerleşim merkezlerinde ihtiyaç sahibi öğrenci ve vatandaşlarla buluşan gönüllü üniversite öğrencileri, giyim malzemelerinin seçiminde otobüse binenlere de yardımcı oldu.

Üniversite öğrencisi Oğuzhan Alıcı, yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi’nin verdiği destekle hayata geçirdikleri proje kapsamında yollara düştüklerini anlatarak, “Proje çerçevesinde, ihtiyaç sahiplerine kullanılabilecek durumda olan giysileri tedarik ettik ve ardından kendilerine ulaştırdık. Projemizi gerçekleştirmek için 8 kişi yola çıktık. İki arkadaşımız gittiğimiz yerlerde karşıladığı vatandaşlarımızla konuştu, diğerleri ise ihtiyaç sahiplerine giysi beğenmelerinde yardımcı oldu. Projeye verdiği destekten dolayı Belediye Başkanımız Murat Özaltun’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Karaali Mahallesi Muhtarı Edip Pehlivan, giysi yardımında bulunulan kişilerin hepsinin de ihtiyaç sahibi olan insanlar olduğunu dile getirerek, projenin devamının gelmesini istediklerini söyledi. Gökçekuyu Mahallesi Muhtarı Mustafa Uyanık ise, Beyşehir Belediyesi Mobil Giyim Bankası’nın daha önce de yardımda bulunmak üzere yerleşim merkezlerine geldiğini hatırlatarak, “Şimdi ise üniversite öğrencilerimizin de içerisinde olduğu bir proje kapsamında gelmiş olmaları çok anlamlı ve örnek bir davranış. Çok mutlu olduk” dedi.

Yardım programının ardından üniversite öğrencilerini makamında kabul eden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, öğrencilerin projeyle çok duyarlı bir davranış sergilediklerini söyledi. Öğrencilerin Beyşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği evde bakım hizmetleri ve mobil giyim bankası projelerinin içerisinde gönüllü olarak yer almalarının çok anlamlı ve örnek olunması gereken bir davranış olduğunu vurgulayan Özaltun, “Kılık kıyafet ihtiyacı olan insanlara biz aslında zenginden veya olandan alan ve fakire, ihtiyaç sahiplerine veren kısmındayız. İhtiyaç fazlası olanları alıp ihtiyaç sahiplerine verme konusunda bir nevi aracıyız. Bu noktada oluşturduğumuz mobil giyim bankası da Beyşehir’in farklı noktalarında ve daha da ötesinde komşu ilçelerde de yardım yapabilmek amacıyla sık sık yollara düşüyor. İnşallah gezici otobüsümüz, bundan sonraki süreçte de bu yardım hizmetlerini yerine ulaştırmaya devam edecek. Gençliğimizin bu konuda sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer alarak duyarlı olması da bizleri çok mutlu ediyor. Biz sizden gelecek bu tür sosyal projelerde de Belediye olarak her zaman yanınızdayız. Beyşehir’i daha da ileriye taşıyacak bu tür sosyal projelerde veya turizm konularında da olabilir bu, gençliğimizin farklı vizyonu, düşüncesi, fikirleri varsa bu bizler için çok önemli. Bunları oturalım, konuşalım, tartışalım. Sizler de aradan geçen uzun yılların ardından inşallah çocuklarınıza, torunlarınıza gururla, mutlulukla bunları anlatırsınız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.