Öğrencilerden 100 Bin 843 Euro Bütçeli Ab Projesi

Öğrencilerden 100 Bin 843 Euro Bütçeli Ab Projesi

Bursa Orhaneli Ahmet Necati Yılmaz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan 'Geleceğe Uzanan Eller' projesi, Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenmeye...

Bursa Orhaneli Ahmet Necati Yılmaz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan 'Geleceğe Uzanan Eller' projesi, Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenmeye değer görüldü.

    Orhaneli Ahmet Necati Yılmaz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından 2014 teklif çağrısı döneminde hazırlanan 'Geleceğe Uzanan Eller' adlı proje, 1482 başvuru arasından desteklenmeye değer bulunan 221 proje arasına girdi. Proje ile 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında 2’şer hafta süreyle Orhaneli Ahmet Necati Yılmaz Teknik ve Meslek Lisesi’nden öğrenci ve refakatçi öğretmenler Almanya, Hollanda’ya gidecek. Ayrıca Keles Çok Programlı Lisesi’nden 20 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen Almanya, Harmancık Çok Programlı Lisesi’nden de 10 öğrenci ve 1 refakatçi öğretmen Hollanda’ya giderek. Bu öğrenci ve öğretmenler, pano otomasyonu, güvenlik sistemleri tesisatı, PLC programlamada staj yapma fırsatı yakalamış olacak. Toplam 60 öğrenci ve 4 refakatçi öğretmenin yurtdışında bilgi ve tecrübelerini arttıracakları proje için Ulusal Ajans tarafından 100 bin 843 Euro bütçe sağlanacak.

    Projeyi hazırlayan Orhaneli Ahmet Necati Yılmaz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İsmail Tufan, gerçekleştirecekleri projeyle öğrencilerin istihdam olanaklarının arttırılmasını hedeflediklerini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.