Öğrenciler Yağmur Altında Atakum'daki Eski Okullarını Geri İstedi

Öğrenciler Yağmur Altında Atakum'daki Eski Okullarını Geri İstedi

Samsun'un Atakum ilçesinde Tarım Meslek Lisesi yerleşkesine yapılması planlanan protokol cami projesinde, mahkemenin imar planı için yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından öğrenciler okul önünde eylem yaptı. Sağanak yağış altında...

Samsun'un Atakum ilçesinde Tarım Meslek Lisesi yerleşkesine yapılması planlanan protokol cami projesinde, mahkemenin imar planı için yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından öğrenciler okul önünde eylem yaptı.

Sağanak yağış altında yapılan eylemde öğrenciler 'Tekkeköy'e siz gidin, okulumuzu geri istiyoruz' şeklinde slogan attı.

Öğrenci velilerinin de destek verdiği eylemde konuşan Atakum Kent Konseyi Başkanı Murat Erkan "Burada bulunan herkes uzun geçmişi olan, nitelikli insanlar yetiştiren idarecisiyle, öğretmeniyle, öğrencisiyle velisiyle memnuniyeti yüksek, yeşillikler içinde kente değer katan bir eğitim kurumuna sahip çıkmak, ona uzanan karanlık güçleri def etmek için buradalar. Ama devam eden mahkeme sürecine rağmen oldu bittiye getirilip Tekkeköy Gelemen'de bulunan atıl ve yetersiz halde ki yatılı ilköğretim okuluna taşınan öğrenciler şimdi bu saydığımız niteliklerden çok uzaklarda. Bu konuda ihmalleri olanlar hakkında gerekli yasal işlemi başlatacağımızı ve bunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı buradan ilan ediyoruz. Mahkemenin aldığı kararın ardından gelinen son noktada okulumuz öğrenci, veli, öğretmen ve personelin daha fazla mağdur edilmeden Atakum'daki eski yerlerine taşınması aciliyet gerekmektedir. Böylece öğrenci başına her aileye düşen asgari 500 lira maddi yükün kaldırılması sağlanmış olacaktır." diye konuştu.

Öğrenci velileri de yaptığı açıklamada yargı kararının uygulanmasını talep etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.