Öğrenciler ‘kedili eğitim’i sevdi

Öğrenciler ‘kedili eğitim’i sevdi

Hüyük’te öğretmenlik yapan Hasan Uzun, çocukları sevdirerek eğitim yapıyor. Çocukları dersi sevdirmek için etkinlikler düzenleyen, hediyeler veren Uzun derse zaman zaman kedi ile giriyor

Hüyük İmrenler İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Yazar Hasan Uzun, çocuklara uyguladığı eğitim teknikleri ile kendisine “Her okula lazım” dedirtiyor. Öğretmen Hasan Uzun, kimi zaman dersi sınıfa getirdiği bir kedi ile anlatırken kimi zaman da oyunlarla ve çocuklara dağıttığı hediyelerle dersleri ilgi çekici bir hale getiriyor. Aynı zamanda Anadolu Gençlik Derneği Beyşehir İlçe Başkanı olan Uzun’un çok satan kitapları bulunuyor. Öğrencilerin derslere olan ilgisini artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlediğini ifade eden Uzun, tüm bunları yaparken kendini çok mutlu hissettiğini belirterek, “Pazartesi sendromu diye bir şey bilmiyorum” diye konuştu.

2-3-007.jpg

SÜREKLİ ÖĞRETMENLERİNİ İSTİYORLAR

Okulda uyguladığı etkinlikler hakkında konuşan Uzun, “Puan kartları sistemi uyguluyorum. Öğrencilerim olumlu davranışlarına göre para gibi puan topluyorlar. Ve dönem sonunda puanlarına göre tüm öğrenciler sürpriz hediyeler alıyorlar.  Esprili şekilde ders anlatıyoruz çocuklar anlıyorlar. Herkes sırayla tahtaya gelsin diyorum mesela oturdukları sıraları alıp geliyorlar. Mizahın dışında öğrencilere çok yakın davranıyorum sürekli yanıma oturtmak istiyorlar.  Sürekli ‘sizi çok seviyoruz’ diyorlar” dedi. Öğrencilerin aileleri ile de yakın ilişki kurduğunu belirten Uzun, şöyle konuştu: “Evim Beyşehir merkezde olduğu için bazı hafta sonları Beyşehir'den gelip evlerini ziyaret ediyorum odalarını gösteriyorlar. 2.sınıftayken birçoğu kısa sureleri anlamlarıyla birlikte öğrendiler. Birçok hadis ezberlediler. Şu an 3.sınıfta günah sevap ve helâl haram kavramlarını benimsedikleri için birbirlerine karşı dikkatli davranıyorlar. “Zarara zararla karşılık vermek yoktur. Kendiniz için istediğinizi Müslüman kardeşiniz için de isteyin” hadisi şeriflerini sık sık işliyoruz bunlara dikkat ediyorlar. Ayetleri, hadisleri, atasözlerini somut örneklerle anlatıyorum akıllarında kalıyor ve uyguluyorlar.”

ff-(1)-001.jpg

“BUGÜN DERSİMİZ KEDİ”

Öğretmen Hasan uzun yaptığı çalışmaları sosyal medya üzerinden de paylaşarak örnek oluyor. Sınıfa getirip masasına koyduğu kedi ile resmini paylaşan Uzun, pek çok vatandaştan tebrik alarak, Keşke sizin gibi öğretmenler her yerde olsa” yorumlarına sebep oldu. Uzun sınıfa kedi getirmesinin sebebini şu sözlerle anlatıyor: “ Bir gün bahçede bulduğum kediyi sınıfa getirdim. Elbette bıcırlarımın çok ilgisini çekti. Kediyi biraz sınıfa alışması için serbest bıraktım. Öğrencilerim bir yandan tahtayı yazıyor diğer yandan sürekli kediye bakıyorlardı. 5 dakika sonra kediyi masama koydum ve çocuklarıma ‘Bugün sizinle bu kedi hakkında konuşalım’ dedim. Kedilerin özelliklerinden konuştuk. Rabbimizin bu kedileri hangi amaçla yarattığını, insanlara ne gibi faydalarının olduğunu, bıyık ve dillerindeki fonksiyonları konuştuk. İstisnasız her biri derse katıldılar, sürekli parmak kaldırdılar. Çok verimli bir ders işledik. Çocuklara hayvan sevgisi kazandırmak önemli. Sonra büyüyünce ‘ıyy kedi mi’ demesinler. Yavrulayan bir kedi için bütün ordusunun yolunu değiştirip uzatan Peygamber'lerini bilsinler. ‘Yaratılanlara merhamet edin ki yaratan da size merhamet etsin’ Hadis-i Şerif'ini bilsinler. Her şeyden önemlisi; Bir kediye bakıp onu yaratanı düşünmeyi öğrensinler. Ertesi güne ‘Kediler niçin yaratılmıştır ve ne gibi özellikleri vardır? Kedileri bizler için yaratan Allah'a neler söylemek istersin?’ ödevini verdim. Bu arada kedi ders boyunca masamda usluca durdu ve kendisinden bahsettiğimizi sanırım anladı. Ders sonunda hep birlikte kediyi sevdik.”

ff-(2)-001.jpg

PAZARTESİ SENDROMUM YOK

Öğrencilerine zaman zaman hediyeler verdiğini aktaran uzun şu ifadelere yer verdi: “Çocuklara konuşan robot, balıklı top, cırt cırtlı top ve raketler, kız çadırı, oynayan ayıcık, empati oyunu, ıslat yapıştır, yakıt tankeri, sürmeli minibüs gibi hediyeler veriyorum. Mutlu oluyor çocuklar. Tüm bunları yaparken kendimi çok mutlu hissediyorum. Pazartesi sendromu diye bir şey bilmiyorum. Bunda öğrencilerimin pozitif enerjisinin, okul idaresinin gerçekten bizler için oluşturduğu samimi ortam, ilçe milli eğitimimizin de öğretmenlerini destekleyici tutumları gerçekten etkili. Bu tarz ifadeleri genellikle laf olsun diye söylerler ama ben bu söylediklerimi yürekten söylüyorum.”

HALİD ŞEN merhabahaber.com

 

ff-(3)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.