Öğrenciler ilk emri gerçekleştirdi

Öğrenciler ilk emri gerçekleştirdi

Kültürpark'taki 'Gençlik Okuyor' etkinliğinde konuşan Gençlik Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muharrem Turşucu, "Oku emri insanadır. Yaratılanların içinde okuma kabiliyeti sadece insandadır" dedi

51. Kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında, Gençlik Eğitim Kurumları 'Gençlik Okuyor' etkinliği düzenledi. KültürparkAnfi Tiyatrosu'nda düzenlenen okuma etkinliğine Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Özel Gençlik Eğitim Kurumları İlkokulu Müdürü Barış Çağlayan Çakır ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programda en çok kitap okuyan 98 yaşındaki Kazım Dumanlı'yaplaket taktimi de yapıldı. Konya ilinde en çok kitap okuyan öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Ayrıca programda görsel ve yazılı yerel basına katkılarından dolayı plakettaktili yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Müdür Barış Çağlayan Çakır, "Bize ilk emir 'oku'dur. Biz de bunun bilinci ile okumalıyız. Allah rızasını kazanmak için okumalıyız. Bu emir sadece kitap okumak değildir. Dünyayı, her şeyi okumaktır. Okumanın yanında anlamak da gerekiyor. Güçlü ülke, güçlü eğitim ile olacaktır" ifadelerini kullandı.

11126928_436392959850812_9053103184053087146_o.jpg

EN SOYLU EYLEM OKUMAKTIR

Gelişmişliğin eğitimden geçtiğini kaydeden Gençlik Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muharrem Turşucu, "Oku emri insanadır. Yaratılanların içinde okuma kabiliyeti sadece insandadır. İnsanı, diğer canlılardan farklı kılan en belirgin özelliği de okur-yazar olabilmesidir. Dil insanlar arasındaki en önemli iletişim aracıdır. Dilin gelişmesi kelime hazinesinin zenginleşmesi, medeniyet müktesebatının aktarılması, iyi bir okuma kültürüyle olur. Bizim inancımızda, bizim medeniyetimizde okuma en soylu eylemdir. Okuyan her zaman saygıdeğerdir. Tarihimizde okuma-yazmayı çok iyi yaptığımız dönemlerde ilimde, bilimde öncü millet biz olmuşuz. İnsanlığın hem dünya hem de ahiret saadetini sağlayan ve yeryüzünde adaletin huzurun teminatının hamisi olmuşuz" diye konuştu.

11088161_436387203184721_523651760131920892_o.20150404095922.jpg

OKUYAN İNSANLARA İHTİYACI VAR

Türkiye'nin okuyan insanlarla güçlü olacağını dile getiren Turşucu, "Bugün de gerçek değişmemiş, gelişen ve dünyaya yön veren toplumlar, devletler okuyan insanları çok olan devletlerdir. Günümüzde hızlı gelişen bilimsel ve teknolojik çalışmaların, insanlığın sahip olduğu birikimin katlanarak artmasını sağlıyor. Bilginin hızla tüketildiği bir zamanda daha çok bilgi üretebilenler, okuyanlar günümüze ve geleceğe yön vereceklerdir. Gençliğimizi geleceğe hazırlamada okumanın önemi daha da artmıştır. Okuyan bir gençlik, okuyan bir toplum ülkemizin ve insanlığın huzurunun, barışın teminatı olacaktır. Okumayı hayat tarzımız haline getirme ortamlarının hazırlanmasını 'Kalite Politikası' olarak belirleyen 'Gençlik Eğitim Kurumları' ilk emri hayat tarzı olarak benimseyen gençliğin yetişmesinde her türlü çalışmayı yapma gayreti içinde olacaktır" sözlerini kullandı. Kısa bir konuşma yapan Başkan Toru ise, eğitim projelerinin her zaman desteklediğini belirterek, eğitim kurumlarının yanında olduğunu söyledi. Toru, etkinlik kapsamında kitaptan bir kaç cümle de okudu. Ödül töreni ile devam eden program, öğrencilerin folklor gösterisi ile son buldu.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.