Öğrenciler için yıllık plan

Öğrenciler için yıllık plan

Öğrenciler için yıllık plan

Okullar 3 hafta gibi kısa bir süre sonra açılacak ve yüz binlerce öğretmen milyonlarca öğrenci için çalışmaya başlayacak. Yeni bir yıl hem öğrenciler hem öğretmenler için yeni bir başlangıç demektir. Öğrenciler için yeni bir sınıf, yeni öğretmenler, belki yeni arkadaşlar ve bunların arasında onlarca ders, kurs.. Öğretmenler içinde durum hiç farklı değil. Yeni öğrenciler, bazen yeni bir okul hatta belki de yeni bir meslek.. Bütün öğretmenler için, kaçıncı yılını çalışıyor olursa olsun, yeni kelimesi oldukça geçerlidir. Her yeni öğretim yılı başlarken bir önceki yılın eskimiş yıllık planları, eskimiş toplantı tutanakları, eskimiş egzersiz ve sosyal kulüp planları atılır çünkü artık onların yenilerine ihtiyaç vardır. 2014-2015 öğretim yılı başlarken de öğretmenlerin en çok ilgisini çekecek olan başlıklar yeni kelimesi altında toplanabilecek bu başlıklardır. Yeni 20142015  veya yeni ümitlendirilmiş yıllık planlar. Yıllık planları oturup sıfırdan başlayarak yazmak artık çok gerilerde kaldı. Artık en yeni yöntemlerle planlar indiriliyor, okul ve öğretmen isimleri değiştiriliyor ve yeni yıllık plan onaylanmaya hazır. Bir yıl boyunca derslerin bu plan dahilinde işlenmesi ve ders defterlerindeki o boşluk karelere yazılması gerekli olduğu için bir bakıma öğretmen günlüğünün taslağı gibi yıllık planlar..

Bu yeni öğretim yılında bir öğretmen olarak eğer yeni bir okula başladıysanız ya da öğretmenliğe yeni başladıysanız sizi yeni arkadaşlarınızla tanıştıracak ve kaynaşmanızı sağlayacak bir buluşmanız olacak. Öğretmenlik mesleği dışında Türkçe dilinden silinmiş olan zümre kelimesi.. Kısaca Zümre Toplantısı..Kendi branşınızdan bütün öğretmenlerin bir araya gelip yeni çalışma yılında neler yapacaklarını tartıştıkları prensiplerini kararlaştırdıkları toplantı. Bu toplantıda kararlaştırılan her şey bir yıl boyunca kanun hükmünde olacak bu yüzden aklınıza gelen gerekli olduğuna inandığınız her konuyu konuşmaktan çekinmeyin. Toplantıda yazmansanız işiniz toplantıyla birlikte bitmiyor. Toplantı sırasında konuşulanları not aldınız ve bir tutanağa geçirmeniz gerekiyor. Bir web sitesine girip 2014 2015  yazarak bir örnek tutanak indirin. Sizin dersinizle ilgili olursa işiniz daha kolaylaşacaktır.İndirdiğiniz tutanağı kendi toplantınıza ve zümredaşlarınıza göre uyarlamayı unutmayın.Unutmayın: O sizin bir yıl boyunca uymanız gereken anayasanız olacak.

Öğretmenseniz hem öğrencilerinizi sosyal açıdan geliştirmek hem de kendinize maddi katkıda bulunmak için sahip olduğunuz sertifikalar dahilinde egzersiz çalışmaları planlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken bulup indirmek ve kendi okulunuzun durumuna göre değiştirerek onaylatmaktır. Sonrasında hem siz hem öğrencileriniz oh be diyeceksiniz. Bunun yanı sıra sosyal etkinlik klüplerinde görev alarak öğrencilerinizin sosyalleşmesine katkıda bulunabilirsiniz. Geziler düzenlemek, ders dışı etkinlikler planlamak sizi okulunuzda popüler bir öğretmen haline getirir ve genç kalmanıza yardım eder. Hatta mümkünse projeler hazırlayarak yurtdışı proje çalışmalarına katılabilirsiniz.

 

Yeni öğretim yılında yeni şeyler yapmayı, iyi organize olmayı ve planlı hareket etmeyi unutmayın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.