Öğrenciler, Köprülü Kanyon'un Tanıtımı İçin Kısa Metrajlı Film Çekti

Öğrenciler, Köprülü Kanyon'un Tanıtımı İçin Kısa Metrajlı Film Çekti

Antalya Manavgat Şelale Anadolu Lisesi öğrencileri, her yıl bir milyon yerli ve yabancı turistin rafting yaptığı Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Parkı'nı Romanya'da tanıtacak. Proje kapsamında tanıtım için öğrenci ve öğretmenlerden oluşan...

Antalya Manavgat Şelale Anadolu Lisesi öğrencileri, her yıl bir milyon yerli ve yabancı turistin rafting yaptığı Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Parkı'nı Romanya'da tanıtacak. Proje kapsamında tanıtım için öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 5 kişilik ekip, Milli Park'ın tanımı için 15 dakikalık kısa metrajlı tanıtım filmi çekti.

    Şelale Anadolu Lisesi öğrencileri, Avrupa Birliği(AB) Comenius Projesi kapsamında Romanya'ya gitti. Okul Müdürü Ömer Ünlü, yaptığı açıklamada, okullarından AB Comenius Projesi ekibinin Koordinatör öğretmen İsmahan Erol başkanlığında 5 kişiden oluşan bir heyetle Romanya’ya gittiğini söyledi. Romanya’nın Lase(Yaş) şehrine İngilizce öğretmenleri İsmahan Erol, Funda Akyürek ile öğrenciler Hazer Gevrek, Dilara Yılmaz,Gülin Gülçelik'in gittiğini belirten Ünlü, ekibin 4 gün süresince Lase şehrinde çalışma yapacağını kaydetti.

    Proje isminin Avrupa'daki Park ve Bahçelerin Dünü ve Bu Günü olduğunu vurgulayan Ünlü, toplantıda okullarının insanların doğaya verdiği değişim etki yarar ve zararları anlatacaklarını kaydetti. Okul ekibinin proje tanıtımı kapsamında her 1 milyon yerli ve yabancı turistin su sporları ve rafting etkinliği kapsamında ziyaret ettiği Köprülü Kanyon Milli Park'ını tanıtacağının altını çizen Ünlü, "Ekimiz dünyanın sayılı milli parklar arasında yer alan Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın Romanya ve proje paydaşı ülkeleri tanıtımı için 15 dakikalık kısa film çekimi yaptı." diye konuştu.

    

    Okullarının proje paydaşı ülkelerin Türkiye, Almanya, İtalya Finlandiya, Portekiz, Polonya ve Romanya olduğunu belirten Ünlü, 21 Ekim'de Romanya'ya giden ekibin 4 gün sonra Manavgat'a geri gönüş yapacağını ifade etti. Ünlü, projenin asıl amacının öğrencilerin yabancı dil becerilerini geliştirmek, farklı kültürleri tanımak ve yabancılara karşı duyulan ön yargılardan kurtulmasını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.