Oğlu Gözaltında Olan Polis Annesi Kaya: Buruğuz Ama Mutluyuz

Oğlu Gözaltında Olan Polis Annesi Kaya: Buruğuz Ama Mutluyuz

Yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin sahur vakti gözaltına alınmasının ardından aileleri bayramı buruk yaşıyor. Oğlu gözaltında olan polis annesi Zahide Kaya, buruk olduklarını ancak suçsuz olduklarından emin oldukları için her şeye...

Yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin sahur vakti gözaltına alınmasının ardından aileleri bayramı buruk yaşıyor. Oğlu gözaltında olan polis annesi Zahide Kaya, buruk olduklarını ancak suçsuz olduklarından emin oldukları için her şeye rağmen mutlu olduklarını söyledi.

Selam Tevhid Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmada görev alan eski Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Takip ve Bilgi İşlem Sorumlusu Başkomiser Muhammed Kaya'nın Çorum'daki evi ziyaretçi akınına uğradı. Kaya'nın 59 yaşındaki annesi Zahide Kaya’nın konuşmalarından televizyon ve gazetelerden haberdar olan vatandaşlar Yenikaradona köyündeki ailenin evine ziyarete gidiyor.

Anne Kaya, "Bu bayram hiçbir bayramda olmadığı kadar evimiz kalabalık." dedi. Bayramı buruk geçirdiklerini ama mutlu olduklarını ifade eden Zahide Kaya, "Bütün tanıdıklarımız yanımızda, diğer bayramlardan çok çok daha kalabalık bir bayram geçiriyoruz. Allah’a şükür hepsinin de yanımızda olduklarını biliyoruz." ifadelerini kullandı. 'Polislerin hala tutsak durumda olduğunu' anımsatan Kaya, hiçbir şekilde tutma haklarının olmadığını, ama birilerinin emri ile tutulduklarını bildiklerini dile getirdi.

ONLARI TUTAN HAKİM VE SAVCILARA SESLENDİ

Anne Kaya, polisleri tutan hakim ve savcılara şöyle seslendi: "İleride bir gün onlara da döner. Onlar da aynı şeyleri yaşasınlar istemem ama yaptıkları şeylerden dolayı yaşayacaklarına da inanıyorum. Bizim çocuklarımız hiçbir şekilde hukuksuz iş yapmadılar, verilen emri uyguladılar."

'TÜRK POLİSİ YİNE DESTAN YAZDI'

Bir dönem 'Türk polisi destan yazdı' diyenler olduğunu ifade eden Kaya, Türk polisinin şimdi de destan yazdığını ve yazmaya devam edeceğini aktardı. "Bizim çocuklarımız gibi çocuklar olduğu sürece Türk polisi destan yazmaya devam edecek, yine destan yazacaktır." diyen anne Kaya, şunları ekledi: "Bir zamanlar gazetelerde çıkmıştı. ‘Türk polisi dünyaya ders verdi’ diye, yine ders verdi dünyaya ve vermeye de devam edecek. Bir akşam sabah ya da bir hafta 10 gün aç bırakma ile yıldıracaklarını zannediyorlarsa asla yılmayacaklar. Onların yürekleri çok büyük, gönülleri çok büyük, yaptıkları iş çok kutsal. Hiçbir şekilde hile götürmeyecek bir iş. Görevlerini hakkıyla yapan çocuklar onlar. Daha önce dünyaya nasıl ders verdilerse şimdi de yine ders veriyorlar dünyaya, benim gönlüm yüreğim onlarla birlikte, o çocukların alnından öpüyorum."

SABAH NAMAZI

Sabah namazını betonda kılan polisleri gördüğünü kaydeden Kaya, "Bizim çocuklarımız bugün sabah namazını betonda, yerde, seccade yok, hiçbir şey yok, herkes gömleğini sererek, eşofmanını sererek kıldılar. Başını onlarla birlikte seccadeye götüren, onları tutanlar Allah’tan korksun ve utansınlar. Vicdanlarına bırakıyorum. O büyüklerimiz de annelerinden ayrı geçirdikleri ilk bayramı düşünsünler. Merhamete, azıcık merhamete gelsinler diyorum." ifadelerini kullandı.

İçini rahatlatan şeyin kul hakkının hiçbir şekilde affedilmeyecek olması olduğunu vurgulayan Kaya, çok haklarını aldıklarını, çocukların haklarını nasıl aldıklarını düşünmeleri gerektiğini söyledi. Bayramı buruk geçirdiklerini ancak mutsuz olmadıklarını kaydeden Kaya, mutlu ve gururlu olduklarını, gönüllerinin ve yüreklerinin onların yanında olduğunu ifade etti. Kaya, "Onlarda korku denen şey yok, zaten korkacak yılacak olsalardı o mesleği de seçmezlerdi. Yemin ederek başladılar 'görevimizde yanlış yapamayacağız' diye, yapmadılar da. Allah’ın izni ile yapmayacaklar da." dedi.

'HANGİSİ MERHAMETE GELİP BIRAKACAK MERAK EDİYORUM'

Anne Kaya, "Bazı çocuklarımız Musul’da rehin alındılar, bazı çocuklarımız PKK’nın elinde, bazıları burada rehin. Merak ediyorum, hangisi daha önce merhamete, vicdana gelip bırakacaklar." ifadesini kullandı.

'EŞİMLE GURUR DUYUYORUM'

Muhammed Kaya’nın eşi Fatma Kaya da eşinin ne yazık ki tutsak olduğunu söyledi. "Biz onların çıkacaklarına o kadar eminiz ki çünkü onlar analarının sütü gibi tertemizler." diyen Kaya, eşinden emin olduğunu, çok gururlu olduklarını söyledi.

Allah’a kendisine öyle bir eş nasip ettiği için çok şükrettiğini kaydeden Kaya, şunları söyledi: "Ciddi manada bir hukuksuzluk yapılıyor. Serbest kalmaları gerekiyor ki bunlar zaten suçsuz en baştan beri. Oraya atadağı müdürleri almış tekrar, kendi istediği emirleri yerine getiremediği için. Bu iş çok yakın zamanda dönecek, buna kalbim o kadar emin ki inşaallah dönecek ve hukuksuzluk tamamen bitecek. Bizimkiler tertemiz zaten, suçsuzlar ve o diğerleri içeri girecekler. Bu işi yapan hakim ya da savcılar her neyse bir düşünsünler; 'biz bu suçsuz yere birilerini tutuyoruz. Hapse atmaya çalışıyoruz, bunun için bir sürü bahane uydurmaya çalışıyoruz bir şekilde kılıfına uyduralım da diye', ama Allah fırsat vermeyecek. Açsalar da hiç önemli değil yani."

'YATTIKLARI YERLERİ VE NAMAZ KILDIKLARI YERLERİ GÖRDÜM'

Tutsak olan polislerin yattıkları ve namaz kıldıkları yerleri gördüğünü söyeleyen Kaya, "Bakmaya kıyamadığın, tırnağına zarar gelmesine kıyamadığın insanları o şekilde gördüğün zaman üzülüyorsun. Birileri de bizi korkutacağını, sindireceğini zannediyorlarsa kesinlikle yani bunlara aldanmasınlar." diye belirtti.

'BUZUN ÜSTÜNDE YATIRSINLAR'

"Buzun üstünde yatırsınlar isterlerse Allah’ın izni ile o yiğitlere hiçbirşey olmaz." diyen Muhammed Kaya’nın eşi Fatma Kaya, eşleri olarak, anneleri olarak dualarının onlarla olduğunu kaydetti. Kaya, "Biz onları Allah’a emanet ettik, eminim yattıkları yer onlara çok rahat geliyordur. Biz onların arkasındayız. Tertemizler, Allah’ın izni ile tertemiz çıkıp gelecekler. Bugün olmazsa yarın çıkacaklar." diye konuştu.

Eşinden duyduğu bir hatırayı anlatan Kaya, şöyle dedi: "Eşimden duymuştum. Suçluları alıyorlar, nezarethanede dövüyorlar diye haberler çıktığında ben de bunu merak ettim çünkü öncesinde hiç polisi falan tanımıyordum. Eşim dedi ki 'o suçlunun da hakkı var sonuçta dedi, kesinlikle hukuk ne gerektiriyorsa, yasada ne yazıyorsa onu yaparım.' Ya, suçlunun bile hakkına girmeye korkan bir insanı siz oraya atıp da nasıl terörist dersiniz? Bu insanların hepsi alnı secde gören insanlar, elhamdülillah tertemiz insanlar. Onları tutuklayanlar da biliyorlar ki o polisler suçluyu, teröristi, içimize giren ajanları çıkardılar diye bunlar böyle atıldı. Allah’ın adaleti var, inşallah Türkiye’de de adalet düzelecek, biz güveniyoruz, bekliyoruz. Bu insanları seçim öncesi alarak malzeme yapmak istiyorlar, Başbakan, bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bülent Arınç bizi çok üzdü, Allah’a havale ediyoruz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.