ÖGG-İŞ güvenlik görevlilerin yanında

ÖGG-İŞ güvenlik görevlilerin yanında

Özel güvenlik görevlilerini çatısı altında toplamak ve sesi olmak için kurulan TÜM-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Öztüm Güçlü Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (ÖGG-İŞ) Konya’da şubesini kuruluyor.

ÖGG-İŞ Konya şubesi çalışmalarının başlaması üzerine TÜM-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin başkanlığında Öztüm Güçlü Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (ÖGG-İŞ) Genel Başkanı Soner Güney, İç Anadolu Bölge Başkanı Mustafa Gülsever ve Konya İl Başkanı Ahmet Çimen, Aziziye Kafe’de bir araya gelerek sendikanın tanıtımını yaptılar.

ÖNÜMÜZDE BÜYÜK BİR ENGEL BULDUK

Aziziye Kafe’de yapılan basın toplantısında konuşan TÜM-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, aynı zamanda Tüketiciler Birliği Genel Başkanlığı yaptığını hatırlattı. Tüketicilerin haklarını korurken işçilerin haklarını da korumayı görev edindiklerini söyleyen Genel Başkan Şahin, eski sendikaların sahada kendilerine yer vermediklerinden yakındı. Türkiye’deki mevcut sendikal kuruluşları eleştiren Başkan Şahin, “Konfederasyon olarak yeni bir konfederasyon olduğumuz için mevcut eski sendika ve konfederasyonlar sahayı kapmışlar. Kendi tabirleriyle siyaseti ve sendikacılığı iç içe getirmişler. Siyaset ve sendikanın içi içe olmasında her ikisinin de kirleneceğini söyledik. Konfederasyon olarak siyasetin ve sendikacılığın ayrı ayrı işlemesini söyledik. Sendikacılıkta, işçi haklarını yasal yollarla arayan işçilere onurunu verecek bir sendikal bir harekete girmek istedik. Bu söylemlerimizin ardından önümüzde büyük bir set bulduk. Biz TÜM-İŞ Konfederasyonu olarak kendimizi güven almak istedik. Öncelikle güvenliğimizi sağlamak için Öztüm Güçlü Güvenlik ÖGG-İş Sendikası’nı kurduk. Bu sendikayla güvenliğimizi sağlamış olduk. Bu anlamda Türkiye’de yapılanma sürecine girdik” dedi.

ELİMİZ TAŞIN ALTINA KOYDUK

ÖGG-İŞ Genel Başkanı Soner Güney, sendikanın kuruluşunu ve yapılanmasını anlattı. İlk şubelerinin Van’da kurulduğunu söyleyen Güney, Kayseri ve Konya’da kuruluşlarını kısa süre sonra tamamlayacaklarını dile getirdi. Türkiye’de tüm illerde şubelerini kuracaklarını söyleyen Güney, geçtiğimiz yıl kasım ayında ilk müracaatlarını yaptıklarını ve Aralık ayında da Genel kurulunu yaparak faaliyetlere başladıklarını ifade etti. Kuruluş aşamasını hızlı tamamladıkların sözlerine ekleyen Güney, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ülkemizde ciddi bir güvenlik zafiyetinin olduğunu anladıklarını için hızlı davrandıklarını söyledi. Güvenlik zafiyetine dikkat çeken Güney, “Güvenlik zafiyetine dikkat çekmek adına elimizi taşın altına koyma gerekliliği hissettik. Özellikle 15 Temmuz’da marjinal gruplar devletin güvenlik alanındaki zafiyetinden yararlanarak, devlete ve millete başkaldırmıştır. Biz milli ve manevi bir duruşa sahip olduğumuz için ülkemize sahip çıkmak istedik. Öncelikle bunun için bir STK oluşturmak istedik. Bunun için ilk iş olarak güvenlik sektöründe çalışanlarla bir araya gelerek sendika oluşturduk.”

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.