Off-road Heyecanı Erzincan’da Yaşandı

Off-road Heyecanı Erzincan’da Yaşandı

Erzincan Off-Road Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen off-road şenliği adrenalin tutkunlarını bir araya getirdi. Şenlik renkli görüntülere sahne olurken, izleyicilerin araçların parkurlardaki hareketleri heyecanı doruğa çıkardı....

Erzincan Off-Road Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen off-road şenliği adrenalin tutkunlarını bir araya getirdi. Şenlik renkli görüntülere sahne olurken, izleyicilerin araçların parkurlardaki hareketleri heyecanı doruğa çıkardı.

Erzincan ve çevre illerinden gelen off-roadcılar kendileri için hazırlanan özel parkurda kıyasıya mücadele etti. S1 ve S2 klasman olmak üzere araçların motor gücüne göre 2 kategoride oluşturulan off-road yarışları, Ekşisu mesire alanında hazırlanan parkurda gerçekleştirildi. 2 kilometreden oluşan parkurda yarışçılar lastik geçişi, derin kuyu, sıralı tümsek, çapraz çukurun da aralarında olduğu 15 kapıdan geçerek derece elde etmeye çalıştı. Jeepleri ile zorlu parkuru geçmeye çalışan yarışmacılar oldukça zorlandı. Özellikle içerisi su dolu parkurda zorlanan yarışmacıların birçoğu bazı parkurları geçemedi. Parkurda su içerisinde kalan araçların ve sürücülerin imdadına yarış parkurunda hazır bekleyen traktörler yetişti. Su dolu parkurda çamura saplanan araçlar traktörler yardımıyla çıkarılarak, sürücüler yarışa kaldığı yerden devam etti.

Toplam 31 ekibin yarıştığı off-road şenliğine vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Araçların parkurlardaki hareketlerini meraklı gözler ile izleyen vatandaşlar, zorlu parkurları başarı ile geçen araç sürücüleri alkış yağmuruna tuttu. Ayrıca Erzincan 2. Off-Road Şenliğine yamaç paraşütü sporcuları da katılarak şenliğe renk kattı.

Yarışmayı büyük bir keyifle izlediklerini söyleyen vatandaşlar, heyecanlı anlar yaşadıklarını ifade etti. Erzincan Off-Road Derneği Başkanı Sinan Deniz, 15 gündür şenliğe hazırlık yaptıklarını Erzincanlılara heyecanlı bir gün yaşattıklarını söyledi. Dernek başkanı Sinan Deniz, 2 kilometrelik parkurda 15 kapının bulunduğu ve zorlu bir parkurda araçların mücadele ettiğini belirtti. Şenliğin sonunda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.