Odunpazarı Yksm Perdelerini Açtı

Odunpazarı Yksm Perdelerini Açtı

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi (YKSM) perdelerini açtı.YKSM’nin sezon açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı...

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi (YKSM) perdelerini açtı.

YKSM’nin sezon açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Öztürk, Odunpazarı Belediyesi Meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi “Suı Generıs” tiyatro topluluğu tarafından hazırlanan, yönetmenliğini Hakkı Kuş’un yaptığı “Dar Ayakkabıyla Yaşamak” oyununun gösterildiği açılış töreninde, sahneye konulan oyun seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Oyun, dünyanın her yerinde ezilen, sömürülen, hakları gasp edilen emekçilerin yaşantısından gerçek bir kesit sunuyor. Dili, dini, inancı, düşüncesi, rengi, cinsiyeti, tercihleri ne olursa olsun alın teriyle evine ekmek götürmeye çalışan emekçilerin yaşantısını tiyatro severlere aktarıyor. Oyunun kahramanları hayatlarını sürdürebilmek için giymek zorunda oldukları dar ayakkabılarla hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Başkan Kurt; Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğünün yeni bir sanat anlayışıyla Eskişehirlilerin karşısına çıktığını söyledi. Başkan Kurt, “Aynı zamanda bu işin eğitimini de yapacaklar. Tüm Odunpazarlıları, Eskişehirlileri Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezine (YKSM) bekliyoruz. Bu oyunun hazırlanmasında ve sahneye konulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.