Odunpazarı Belediyesi’nden 'Temiz Çevre Temiz Toplum' Kampanyası

Odunpazarı Belediyesi’nden 'Temiz Çevre Temiz Toplum' Kampanyası

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı Kent Konseyi, Yenikent Mahalle Meclisi, Yenikent Mahalle Muhtarlığı, Yenikent İşletme Kooperatifi ve Şehit Yunus Baykal Ortaokulu işbirliğiyle Yenikent Mahallesinde “Temiz Çevre Temiz Toplum” kampanyası...

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı Kent Konseyi, Yenikent Mahalle Meclisi, Yenikent Mahalle Muhtarlığı, Yenikent İşletme Kooperatifi ve Şehit Yunus Baykal Ortaokulu işbirliğiyle Yenikent Mahallesinde “Temiz Çevre Temiz Toplum” kampanyası başlatıldı.

Kampanyaya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, Yenikent Mahalle Muhtarı Nezahat Nazik, Yenikent Mahalle Meclisi Başkanı Semih Baras, Yenikent İşletme Kooperatifi Başkanı Hüseyin Bilecan, Şehit Yunus Baykal Ortaokulu öğrenci, öğretmenleri ve çok sayıda çevre ve doğa dostu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Başkan Kurt şunları söyledi: “Bu tür meclislerde yapacağımız çalışmalarla kirletmemeyi öğretmemiz lazım. Çocuklarımızın görevinin bu olması lazım. Çocuklarımızın hem ailelerini hem çevresindeki büyüklerini uyarmaları gerekir. Ambalaj atığıyla, evsel atıkla ya da diğer atıklarla bazı şeyleri karıştırmadan tekrar dönüşümünü sağlayabilecek bilinçli bir toplumu yetiştirmemiz lazım. Türkiye'de maalesef bu konuda geri kalmışız. Fakat Eskişehir’in en önemli mahallerinden biri saydığımız Yenikent Mahallesi’nin mahalle meclisi bu konuya parmak basıyor ve dikkat çekiyor. Bizim de mahalle meclislerinden beklentimiz bu. Belediye meclislerimizden büyük işler, büyük binalar yapması değil toplumu sosyal açıdan eğitmesi ve onu yönlendirmesini bekliyoruz. Biz Yenikent Mahallesinde bunu başarırsak, giderek Eskişehir’in bütün mahallelerine yaygınlaştırabiliriz. O nedenle ben hem mahalle meclisimize hem muhtarımıza teşekkür ediyorum.”

Kampanya açılışının ardından katılımcılar ellerine eldiven giyerek Yenikent Mahallesi genelinde yerlere atılan çöpleri topladı. Başkan Kurt’un da katıldığı çöp toplama etkinliğinde, Yenikent Mahallesi’ni Eskişehir’in en temiz mahallesi olması için birlik çağrısı yapıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.