Ödüllerini alacaklar

Ödüllerini alacaklar

AGD Konya Şubesi tarafından gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler düzenlenen programla ödüllerini alacak. Törende 15 bin öğrenci arasında dereceye giren 126 öğrenciye ödül verilecek

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi tarafından organize edilen “Peygamberimize Sevgi Programı-Siyeri Nebi Yarışması Ödül Töreni” bugün Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleşek. Program hakkında basın açıklamasında yapan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Anadolu Gençlik Derneği olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Peygamberimize sevgi için, Siyer-i Nebi bilgi yarışması düzenlediklerini söyledi. Bu yıl ki Siyer-i Nebi bilgi yarışmasına merkez ve taşra ilçelerle beraber 15 bin gencin katıldığını ifade eden Parlak, “5 Nisan Cumartesi günü 350 öğretmenimizin gözetiminde sınavımız gerçekleştirilmiştir. Ortaokul kategorisindeki öğrenciler Eyüp Kirpitçi'nin Siyer-i Nebi kitabından sorumlu tutuldular. Lise kategorisindeki öğrencilerimiz ise Bekir Karabıyık ve Yunus Emre Sayan Bey’in Peygamberimiz Gençlerle Kitabından sorumlu tutulmuşlardır” dedi.

YAVRULARIMIZI ÖDÜL İLE TEŞVİK ETTİK

Bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine de büyük önem verdiklerini kaydeden Parlak, “Peygamber Efendimiz’in hayatı okunsun, anlaşılsın ve tatbik edilsin gayesiyle yavrularımızı ödül ile de teşvik ederek bu yarışmayı gerçekleştirmeyi amaçladık. Çünkü, toplumumuzda oluşan psikolojik bunalım, ahlaki dejenerasyon hem Türkiye de hem de tüm dünyada etkisini göstermektedir. Bu durumun sebebi ise; Allah’ın koymuş olduğu kanunlara göre hareket edilmediğidir. Mutlu olmanın sırrı ve reçetesi Kur’an-ı Kerimde ve Peygamber Efendimizin hayatında gösterilmiştir. Bizler neslimize Hz. Peygamberi tanıtmadan, kitabımızı öğretmeden hiçbir sorunu çözemeyiz. Bunun için bu programları gerçekleştiriyoruz. Sonuç olarak da gençlerimizin ve ailelerin yoğun talebi ile karşılaşıyoruz” diye konuştu.

126 ÖĞRENCİ ÖDÜL ALACAK

Ayrıca bu yarışmayı ‘Peygamberimize Sevgi Programı’ ile taçlandırmak ve gençlerin ödüllerini takdim etmek için bugün saat 20.00’de Mevlana Kültür Merkezi’nde güzel bir program gerçekleştirileceklerini belirten Parlak, programın içeriği ile ilgili şunları söyledi: “Konuşmacı olarak Abdülmetin Balkanlıoğlu hocanın günün anlam ve önemine dair sunumları, dünya birincisi hafız Alper Kanderun’dan Kur’an-ı Kerim ziyafeti, Grup Vav’dan ilahi ve ezgi konseri, yarışmaya katılan ve dereceye giren 63 ortaöğretim, 63 de lise olarak toplam 126 öğrencimize ödül töreni ve dua ile birlikte anlamlı bir program icra edilecektir. Bu vesile ile yarışmaya katılan öğrencilerimize, velilerimize, sınav ve programın hazırlanmasında emeği geçen dernek yönetimimize, gözetmen hocalarımıza, desteklerini esirgemeyen esnaf ve Konya halkına teşekkür ediyorum. Ayrıca 25 Nisan Cuma günü Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılacak programa hemşerilerimizi davet ediyoruz.”

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.