Odtü Rektörü Ahmet Acar: Bu Ülke Rantla, Kısır Tartışmalarla Kalkınamaz

Odtü Rektörü Ahmet Acar: Bu Ülke Rantla, Kısır Tartışmalarla Kalkınamaz

Başkent'te bir haftadır devam eden tartışmalara Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, düzenlediği basın toplantısı ile son noktayı koydu. Rektör Acar, "Bu ülke rantla kalkınamaz. Bizlerin bilgi üretmesi teknoloji...

Başkent'te bir haftadır devam eden tartışmalara Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, düzenlediği basın toplantısı ile son noktayı koydu. Rektör Acar, "Bu ülke rantla kalkınamaz. Bizlerin bilgi üretmesi teknoloji satması lazım. Bu kısır tartışmalarla bir yere varamayız. Biz ağaç katliamı yapmadık. Yapılan rutin bir temizlik işlemidir. Bunu da Orman Bakanlığı uzmanları tespit ederek, onaylamıştır." dedi. Eymir'in halka açık olduğunu yineleyen Acar, "Yasak olsa idi belediye çalışanları gelip, gölün yanında basın toplantısı yapar mıydı?" ifadelerini kullandı.

ODTÜ'nün Eymir Gölü arazisinde iki yılda bir rutin olarak yapılan ağaç temizliği ve yangın yolu açma çalışmaları, bu yıl Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından önce sosyal medya, ardından afiş polemiği ile gündeme oturdu. ODTÜ'nün Eymir Gölü arazisi içinde, Orman Bakanlığı ve il müdürlüğü tarafından onaylı ağaç temizleme işinin farklı yönlere çekilmeye çalışıldığı ileri sürüldü. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, kendilerine yönelik karalama kampanyaları sürdürüldüğünü kaydederek, Eymir Kayıkhane Restoran'da basın mensupları ile kahvaltılı sohbet toplantısı yaptı. Acar, ODTÜ olarak bu yıl 160 bin ağaç diktiklerini anlatarak, belgeleri ile Eymir'de hangi ağaçların kaç adet kesimi yapıldığını anlattı.

Yapılan tartışmaların ülkeye enerji kaybettirdiğini vurgulayan Acar, "50 yıldan fazladır koruduğumuz ve tapusu bizim olan bu bölgede iddia edildiği gibi restoran yapma gibi bir eğilim ya da çalışma yoktur. İddia edildiği gibi halka kapalı değil, isteyen herkese açıktır. Hatta hafta sonları kendi otobüslerimizle insanları taşıyoruz. Şayet yasak olsa idi gelip burada nasıl basın açıklaması yapabilirlerdi." şeklinde konuştu.

'BİRLİKTE MOGAN'I AĞAÇLANDIRALIM'

Rektör Acar, 'çevrecilik ve yeşillendirme konusunda ciddilerse' diyerek Melih Gökçek'e 'Mogan'ı ağaçlandıralım' çağrısı yaptı. Mogan'da sazlıklar ve az sayıda kavak ağacı bulunduğuna dikkati çeken Rektör Acar, "Gelsinler birlikte buranın ikizi olan Mogan Gölü'nün etrafını ağaçlandıralım. Biz her türlü desteği vermeye hazırız." dedi.

Ülkenin kısır tartışmalar ve bu tür manipülatif konularla zaman kaybettiğine vurgu yapan ODTÜ Rektörü, "Bu ülke rantla kalkınmaz. Teknoloji ve bilgi üretip satmalıyız. Bu tartışmalar gündemimizi kaydırıyor. Üniversite, basın ve toplum olarak bilim, sanat ve teknoloji konuşmalıyız. 5 -6 yıldır GSMH'mız 10-15 bin dolardan çıkamadı. Enerji kaybediyoruz. Gerçek gündeme dönmeliyiz. Biz geçen yıl teknokentte 700 milyon dolarlık ihracat yaptık. Bunları çoğaltmamız ve konuşmamız gerekiyor." diye konuştu.

Toplantı sonunda kesilen ağaçların bulunduğu alanı gezen rektör ve gazeteciler, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Rektör Acar, göl etrafından yapılan bilimsel çalışmalar hakkında da bilgi verirken, polemik konusu olacak tartışmalardan uzak kalmayı tercih etti. "Kamu yöneticileri adil olmalı. Bu olmazsa kamu düzeni zarar görür." diyen Acar, "Kimse nezaketimizi zafiyet olarak algılamasın." şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.