Obruk Okul Kapattırdı

Obruk Okul Kapattırdı

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi Doğan Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde yaşanan göçük (obruk) dolayısıyla 400 öğrencili okul boşaltıldı.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi Doğan Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde yaşanan göçük (obruk) dolayısıyla 400 öğrencili okul boşaltıldı. Bir kısmı Doğansite İlköğretim Okulu bahçesini, bir kısmı ise yolu kapsayan göçükle ilgili geniş çaplı araştırma başlatıldı. Çukurova Üniversitesi'nden gelen uzman ekip, göçüğün yaşandığı bölgeyi inceliyor ve nedenlerini belirlemeye çalışıyor.

Elbistan'ın Doğan Mahallesi'nde 14 Nisan'da gece saatlerinde meydana gelen ve obruk adıyla bilinen göçük sonrası ilk başta 3 gün süreyle tatil edilen okul binası süresiz eğitime kapatıldı. Okulda eğitim gören yaklaşık 400 öğrenci çevredeki okullara yerleştirilecek.
Göçükle ilgili inceleme için bölgeye gelen Adana Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Maden Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Suphi Ural, verilerin toplandığını ve bir sonuç elde etmeye çalışacaklarını kaydetti. Ural, “Göçük olayının sebeplerini araştırmak için buradayız. Bir titreşim söz konusu. Çocuklarımıza herhangi bir zarar gelmemesi için nasıl bir tedbir almamız lazım onun çalışmaları içerisindeyiz. Yaşanan problemin çözümü için ne gerekirse onu yapacağız. Göçüğün sebebini söylemek için çok erken. Göçük alanında verileri topluyoruz şuan. Şimdi sadece herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için vatandaşlarımızın bu bölgeden uzak durması lazım. İlerleyen günlerde yapılan sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız.” şeklinde konuştu.

Yapılan araştırmaya göre, aynı bölgede 1997 yılında da buna benzer bir göçük olayının olduğu öğrenildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.