Objektif yayın anlayışı büyük beğeni görüyor

Objektif yayın anlayışı büyük beğeni görüyor

Anadolu Selçuklu devletine başkentlik yapmış, birçok medeniyete de kucak açmış Konya'da 50 yıldır yayın hayatını sürdüren Merhaba Gazetesi, objektif yayın anlayışı ile halkın beğenisini topluyor

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü heyecanı sürüyor. Bu kapsamda gazeteye tebrik mesajları da gelmeye devam ediyor. Siyasiler, akademisyenler, gazeteciler Merhaba Gazetesi'nin tutarlı bir yayın politikasına sahip olduğunu söyleyerek, bundan sonraki yayıncılık hayatında Merhaba'ya başarılar diliyor.

50 YIL HER ŞEYİ ANLATIYOR

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Merhaba Gazetesi'ni yakından takip ediyoruz. Ben gazete yöneticilerine ve çalışanlarına hayırlı hizmetlerle dolu ayrıca daha uzun soluklu bir yayın dönemi diliyorum. Basın, kamuoyunu bilgilendirmek adına çalışmalar yürütür. Merhaba Gazetesi de bu etik ilkelere bağlılığını sürdürüyor. 50 yıl gerçekten uzun bir dönem.  Yerel bir medya kuruluşunun çok zorlu günlerden geçtiği bugünlerde  Merhaba'nın 50 yıl ayakta kalabilmek zor. 50. yıl zaten başlı başına bir başarı hikayesi. Merhaba olabildiğince toplumsal konulara eğiliyor, 50 yılı geride bırakmak zaten her şeyi anlatıyor.”

50 YILDIR SAYGINLIĞINI KORUYOR

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhaba Gazetesi, Konya'mızın en köklü gazetelerinden biridir. Merhaba, objektif yayıncılık anlayışı ile şehrimize  ve halkımıza hizmet vermektedir. Gücünü okuyucudan alan bir gazetedir. 50 yıl saygınlığını korumuş, kalitesini artırmış Merhaba Gazetesi, aynı zamanda Konya yatırımlarının takip edilmesi konusunda da her zaman şehre katkı veren, sorumlu gazetecilik anlayışı gütmüştür.  Yerel medyayı çok önemli görüyoruz. Doğru bilgiyi doğru şekilde aktarmak yerel medyanın boynunun borcudur. 50 yıldır Merhaba bu prensiple yoluna devam ediyor. Nice 50. yıllara.”

KONYA'NIN KÖKLÜ VE BAŞARILI GAZETESİ

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhaba Gazetesi, Konya'nın en köklü ve başarılı gazetelerinden biridir. Doğru ve dürüst bir habercilik anlayışı hakimdir. Gazetenin  ekibide başarılı işlere imza atmaktadır. Çalışanların gayretine şahitiz. Merhaba Gazetesi'nin takip ediyoruz. Kalibre bir çalışma sistemi var. Merhaba, ayrıca Konya halkının da takdirini kazanmış bir gazete. Kurumsal kimliği ön planda olan Merhaba, Konya için bir değer. Yerel medya ülkemiz açısından çok önemli. Her bir yerel medya kuruluşumuzun ayakta kalması gerekiyor. Yerel medya açısından şartların zorlu olduğunu biliyoruz. Merhaba'ya nice 50 yıllar diliyorum.

 

İLKELİ YAYINCILIK HASSASİYETİ VAR

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yarım asır, medya sektörünün içerisinde doğruları söyleyerek, yer alabilmek kolay bir iş değildir. Merhaba Gazetesi'nin bu anlamda ortaya koymuş olduğu bir başarı var. Yerel medya kuruluşlarımızın yaşamış olduğu sorunları biliyoruz. Yerel medya bir şehir için hayati fonksiyona sahip. Merhaba Gazetesi, kurulduğu günden bu yana  ilkeli bir duruş sergiliyor. Tarafsız, objektif yayın anlayışı ile, şehrin gelişimine ciddi katkılar sunan Merhaba Gazetesi, bundan sonra da inşallah emin adımlarla ilkeli yayıncılık anlayışını sürdürecektir. Merhaba Gazetesi'ne nice 50. yıllar diliyorum.”

MERHABA'NIN YAŞATILMASINI ÇOK İSTERİZ

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan 26. dönem AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhaba Gazetesi, Konya'ya mâl olmuş bir gazete. Konya'da doğru haberciliğin de simgesi. 50. yılını geride bırakan Merhaba Gazetesi'nin bundan sonraki süreçte de yaşamasını ve yaşatılmasını istiyoruz. Yerel bir medya kuruluşunun 50 yıl ayakta kalabilmesi büyük bir başarıdır. Doğru, tarafsız, objektif bir yayın anlayışı olan Merhaba Gazetesi,  olanı olduğu gibi, vatandaşın anlayacağı bir tarzla veriyor. Merhaba'yı bizler de takip ediyoruz. Toplumsal sorunlara ve konulara yayınlarında yeterince yer veriyor. Şehrimizin tanıtımına ciddi katkı sağlıyor. Nice 50. yıllara.”

TARAFSIZ VE ÖZGÜR YAYINCILIK ANLAYIŞI

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan (BBP) Konya İl Başkanı Osman Seçgin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle tarafsızlığı, azmi ve Konya için fedakârlığı konusunda Merhaba Gazetesi'ni kutluyorum. Tarafsız ve özgür basın anlayışı ile Merhaba Gazetesi, Konya'da özel ve önemli bir yere sahiptir. Kurulduğu günden bu yana gerek ülkemiz gerekse Konya için önemli işlere imza atmış, her defasında şehrimizin tanıtımına katkı sunmuş Merhaba Gazetesi; temennim odur ki, bundan sonraki süreçtede ilkeli, tarafsız ve objektif yayın anlayışını sürdürecektir. Ulusal medya kuruluşlarının bile çok zorlu günler yaşadığı bir süreçte 50 yıl ayakta kalmak büyük başarı. Nice 50. yıllara.”

MERHABA ÜZERİNE DÜŞENİ HEP YAPTI

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan yayımlayan SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhaba, 50 yıldır hizmetini başarıyla sürdürüyor. Kaliteli yayıncılık anlayışı sürüyor. Gazeteyi, düzenli olarak takip ediyoruz. Objektif ve tutarlı. Konya basınına 50 yıl hizmet etmesi de çok önemli. Yerel basının içinde olduğu sıkıntıları biliyoruz. Tüm bu zorluklara rağmen Merhaba'nın 50 yıl ayakta kalabilmesi çok anlamlı. Yerel medyanın demokrasinin güçlenmesi konusunda önemli bir fonksiyonu var. Halkımızın doğru bilgilendirilmesi konusunda Merhaba üzerine düşeni yaptı. Konya'nın çözülmesi gereken önemli sorunlarına duyarlı bir habercilik yapıyor. Nice 50. yıllara.”

MİLLETİN DEĞERLERİNİ ÖN PLANDA TUTTU

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Milli Gazete Ankara Temsilcisi Gazeteci-Yazar Mustafa Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: “50 yıldır basın sekrtörünün içinde yer alan Merhaba Gazetesi; ilkeli duruşu, hak ve adaleti önceleyen yayın anlayışı ile sadece Konya'da değil, bütün bölgede tanınan bir gazete niteliğindedir. Merhaba Gazetesi, tüm zorluklara rağmen 50 yıl ayakta durabiliyorsa bu başlı başına bir başarıdır. Ortada büyük bir fedakârlık var. Milletin değerlerini, hassasiyetini ön planda tutan Merhaba, bir gurur kaynağıdır. Kaynakların, devlet imkânlarının iktidar yanlısı medyaya akıtıldığı süreçte 50 yıl yerel bir kuruluş için çok önemli. Yerel medya maddi ve manevi olarak desteklenmeli. Nice 50. yıllara.”

MERHABA GAZETESİ İYİ BİR REFERANS

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: “1999-2000 yıllarında ben Selçuk Üniversitesi'nde okurken, yerel basın Konya'da çok güçlüydü. Fazilet Partisi'ne yakınlığı ile bilinen Merhaba, o dönem tıpkı bugün olduğu gibi her düşünceye gazetesinde yer verirdi. Merhaba'nın toplumsal bir sorumluluğu vardı. Konya'nın en güçlü gazetesi Merhaba'da bir haber çıktı mı çok ses getirirdi. Merhaba Gazetesi, çok iyi bir referanstı. Konya gibi bir şehirde bu tarz yayın politikasına sahip olabilmenin bir bedeli vardır. Yerel medyanın bir sürü sorunla boğuştuğu bu dönemde Merhaba Gazetesi'nin 50. yılını kutlaması, takdiri hak ediyor. Merhaba Gazetesi'nin 50. yılını kutluyorum.”

SPOR CAMİASININ DESTEKÇİSİ OLDU

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Konya Şube Başkanı Uğur Doğan mesajında şu ifadelere yer verdi: “ Her zaman Konya faal futbol hakemleri ve gözlemcilerimizin yanında olan, hakem ve gözlemcilerimizin başarılarını türk spor camiasına tanıtmak için elinden geleni yapan ve yardımcı olan, haber kalitesini en üst seviyede tutarak ilkeli haber anlayışı ile birlikte her zaman okunan gazetelerin başında başarılı bir şekilde kendine yer edinen Merhaba Gazetesinin Nice 50’li yılları başarılı bir şekilde geçirmesini Konya Faal Futbol Hakemleri Ve Gözlemcileri Derneği Başkanı olarak temenni ediyor ve 50. yılını en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.