Obama’ya Destek Demokratların Kalesi California’da Yüzde 45’lere Düştü

Obama’ya Destek Demokratların Kalesi California’da Yüzde 45’lere Düştü

ABD’nin California eyaletinde yapılan bir ankette Başkan Barack Obama’ya desteğin rekor seviyede düştüğü görüldü.Field Poll araştırma şirketinin açıkladığı verilere göre Californialıların Başkan Obama’ya desteği 2011 yılından...

ABD’nin California eyaletinde yapılan bir ankette Başkan Barack Obama’ya desteğin rekor seviyede düştüğü görüldü.

Field Poll araştırma şirketinin açıkladığı verilere göre Californialıların Başkan Obama’ya desteği 2011 yılından bu yana ilk kez yüzde 50’nin altına geriledi. Ankete katılanların yüzde 45’i Başkan Barack Obama’nın vazifesini iyi yaptığını söyledi. Californialıların yüzde 43’ü ise Obama’nın başkanlığından memnun olmadıklarını ifade etti. Bu eyalette Haziran ayından bu yana Obama’ya olan destek yüzde 5 oranında azaldı.

California’nın iki büyük şehri Los Angeles ve San Francisco’da Obama’ya destek önemli oranda düştü. Geçtiğimiz yazdan bu yana Los Angeles’ta Obama'ya destek yüzde 11 düşerken San Francisco’da ise yüzde 7’lik düşüş görüldü.

Gallup Poll araştırma şirketinin geçtiğimiz günlerde ülke genelinde yaptığı ankette Obama’ya olan desteğin yüzde 42’lere düştüğü görülmüştü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.