Obama Protestoculara Seslendi: Başkanınız Yanınızda

Obama Protestoculara Seslendi: Başkanınız Yanınızda

ABD Başkanı Barack Obama, Ferguson’da siyahi genci öldüren polisin yargılanmasına gerek olmadığına yönelik kararı barışçıl bir şekilde protesto eden ve yaşanan hayal kırıklığının giderilmesi adına yapıcı adım atan kişilere "Sizinle...

ABD Başkanı Barack Obama, Ferguson’da siyahi genci öldüren polisin yargılanmasına gerek olmadığına yönelik kararı barışçıl bir şekilde protesto eden ve yaşanan hayal kırıklığının giderilmesi adına yapıcı adım atan kişilere "Sizinle çalışmak istiyorum. Sizinle ilerlemek istiyorum. Başkanınız tam orada ve yanınızda olacak." diye seslendi.

Göçmenlik konusunda Chicago’da bir konuşma yapmaya hazırlanan Obama, Ferguoson’da yaşananlar hakkında birkaç şey söylemek istediğini ifade etti. Yaşanan hayal kırıklığının tek bir olaydan kaynaklanmadığını kaydeden Obama, toplumun beyaz olmayan birçok kesiminde kanunların düzgün ve adaletli uygulanmadığına ilişkin kökeni derinlere giden bir inanış olduğunu dile getirdi. Bu anlayışın her yerde doğru olamayabileceğini belirten Obama, "Ancak insanların böyle bir izlenimi var ve bu birden uydurulmadı. Kökleri bu ülkede uzun süreden beri var olan gerçeklere dayanıyor." şeklinde konuştu.

Yaşanan hayal kırıklığını ifade etmek adına yıkıcı yolların yanında yapıcı yolların da mevcut olduğunu belirten Obama, "Binaları yakmak, araçları ateşe vermek, mülklere zarar vermek, insanları tehlikeye atmak, bunlar yıkıcı ve hiçbir mazereti olamaz. Bunlar cezai eylemlerdir. Bu tür cezai eylemlere karışanlara dava açılmalıdır." diye konuştu.

"BARIŞÇIL PROTESTOLAR MEDYANIN İLGİSİNİ ÇEKMİYOR"

Medya tarafından pek dikkat çekilmese de barışçıl protestolar için toplanan insanların çoğunlukta olduğunu kaydeden Obama, Chicago, New York ve Los Angeles’ı buna örnek gösterdi. Obama, "Yapıcı şekilde adım atan, organize olmaya çalışan ve durumu nasıl düzeltebileceğimize dair zor ve önemli sorular soranlara mesajım; tüm bu insanlar bilmelidirler ki başkanları onlarla çalışacak." ifadesini kullandı. Obama, güvenlik güçleri, valilikler ve belediyelerdeki birçok kişi ile de çalışmak istediğini dile getirdi.

Yıkıcı eylemlerin hiçbir yarar sağlamayacağını kaydeden Obama, "Sivil haklar kanunu, sağlık reformu veya göçmenlik reformunun, arabalar yakıldığı için geçtiğini hiç görmedim. Bunlar insanlar oy verdiği için oldu. İnsanlar harekete geçtiği, organize olduğu için oldu." ifadelerini kullandı.

Obama, Ferguson'da şiddete başvuranlara ve kendi toplumuna zarar verenlere karşı hiçbir sempatisinin olmadığını dile getirdi. Bunun yanında toplumun bazı kesimlerine adil davranılmadığı ve bazı bireylere diğerleri kadar değer verilmediği duygusuyla hayal kırıklığı yaşayan ve acı duyan çoğunluğu anladığını belirten Obama, "Sizinle çalışmak istiyorum. Sizinle ilerlemek istiyorum. Başkanınız tam orada ve yanınızda olacak." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.