Obama, Netanyahu İle Görüştü

Obama, Netanyahu İle Görüştü

ABD Başkanı Barack Obama ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 7 ay sonra ilk kez bir araya geldi. İki lider Beyaz Saray’da gerçekleşecek görüşme öncesi kameraların karşısına geçti.İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen...

ABD Başkanı Barack Obama ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 7 ay sonra ilk kez bir araya geldi. İki lider Beyaz Saray’da gerçekleşecek görüşme öncesi kameraların karşısına geçti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Obama, yaz boyunca Gazze’de yaşanan gelişmeler dolayısıyla derin kaygı duyduklarını ifade etti. Bölgedeki statükonun değişmesi gerektiğini Başkan Barack Obama, “İsraillilerin evlerinde, öğrencilerin okullarında kendilerini roket saldırısından güvende hissetmelerini ve Filistinli çocukların öldürülmesi trajedisinin sona ermesini sağlayacak şekilde statükonun değişmesi için bir yol bulmalıyız.” dedi. Obama, Demir Kubbe olarak bilinen füze savunma sistemine verdikleri katkıyı hatırlattı. Bu sistemin İsrail halkını korumasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Gazze saldırısında sonra Netanyahu ile ilk kez bir araya gelen Obama, “Gazze’nin yeniden inşa edilmesi ve İsrail ile Filistin arasında daha istikrarlı bir barışın sağlanmasını detaylı olarak ele alacağız.” şeklinde konuştu. Obama, İran nükleer programı ve IŞİD’in yok edilmesine yönelik çabaları da konuşacaklarını ifade etti.

Netanyahu’nun Beyaz Saray’a yabancı olmadığını dile getiren Obama, İsrail başbakanının Washington'da gelmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Cuma gününün Yahudiler için kutsal olan “Kefaret Günü” (Yom Kipur) olduğunu hatırlattı.

Netanyahu, İsrail’in zor günlerinde ABD’nin verdiği destekten dolayı Başkan Barack Obama’ya teşekkür etti. ABD’nin İran’ın nükleer silah edinmesini engellenmesine yönelik çabalarından memnuniyet duyduklarını belirten Netanyahu, IŞİD’in yok edilmesine yönelik çabaları desteklediklerini ve herkesin bu çabaları desteklemesi gerektiğini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.