O Polis Siyah Poşet İftirasını Mahkemede Anlatacak

O Polis Siyah Poşet İftirasını Mahkemede Anlatacak

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen hafta pazartesi gününden bu yana devam eden 357 tutuksuz sanığın bulunduğu, tehdit ve şantajla gizli askeri bilgi ve belge ele geçirme davası, ara kararların açıklanmasıyla sona erdi. Mahkeme heyeti,...

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen hafta pazartesi gününden bu yana devam eden 357 tutuksuz sanığın bulunduğu, tehdit ve şantajla gizli askeri bilgi ve belge ele geçirme davası, ara kararların açıklanmasıyla sona erdi. Mahkeme heyeti, Milli Savunma Bakanlığı’nın suçtan zarar görme ihtimali nedeniyle davaya müdahil olma talebini kabul etti. Bazı basın organları tarafından Narin Korkmaz’ın evinde yapılan arama sırasında çekilen görüntülerde elinde siyah poşet olmadığı halde hakkında yalan haberler yapılarak evin merdivenlerinden elindeki siyah poşetle çıktığı yazılan polis memuru Ali Bekar’ın mahkemede dinlenmesine karar verildi.

    Geçen hafta pazartesi günü 5. Ağır Ceza Mahkamesi’nde görülmeye başlanan ve 7 gün devam eden tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge ele geçirme davasına devam edildi. Bugün yapılan duruşmada mahkeme talepleri değerlendirerek ara kararını açıkladı. Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş başkanlığındaki heyetin oybirliği ile aldığı kararlarda, Milli Savunma Bakanlığı avukatlarının, davaya müdahil olarak katılma talepleri kabul edildi. Asker sanıkların askeri mahkemede yargılanması ve mahkemenin konuda görevsizlik kararı verilmesi talebi ise bu konuda daha önce karar verilmesi nedeniyle değerlendirilmeye alınmadı.

    Sanıkların evlerinde bulunan suç delilleri üzerinde DNA ve parmak izi incelenmesiyle ilgili taleplerle ilgili İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan gelen yazı hatırlatılarak bir sonraki duruşmaya kadar hangi materyaller üzerinde inleme yapılması ve 2 incelemenin birlikte yapılması halinde delillere zarar verme ihtimali nedeniyle önceliklerinin DNA ya da parmak izi incelemesi olup olmadığını karar verilmesini istedi.

    Mahkeme heyeti, Narin Korkmaz’ın evinde yapılan aramaya katılan polis memuru Ali Bekar ile sanık üsteğmen Onur Süer’in Marmaris’teki evinde yapılan aramaya katılan polislerden Mehmet Emin Çakıcı’nın tanık olarak alarak mahkemede dinlenmesi için görevli oldukları yerlere yazı yazılması talimatı verdi. Geçen cuma yapılan duruşmada Narin Korkmaz’ın evinde yapılan arama sırasında çekilen polis kamerası kayıtları izlenmiş, elinde siyah poşet bulunmayan polis memuru Ali Bekar, 2-3 merdiven basamağı çıktıktan sonra kamera açısından çıkması nedeniyle hakkında yalan haberler yapılarak ‘polisin elindeki siyah poşetle eve girip delil yerleştirdiği’ iftirasıyla karşılaşmıştı. İzlenen kamera görüntülerinde Ali Bekar’ın elinde siyah poşet olmadığı mahkeme tutanaklarına da geçmişti. Ancak bir kısım gazeteler bu yalanı ısrarla sürdürmüştü.

    Ara kararlar arasında, davaya konu operasyona katılan polislerle ilgili İçişleri Bakanlığı’na yazı yazılarak haklarında tahkikat yapılıp yapılmadığı, varsa mahkemeye bildirilmesi de yer aldı. Savunması alınan tüm sanıkların duruşmalardan vareste tutulma talepleri de kabul edildi. Duruşmada bazı sanıklar hakkındaki adli kontrol kararları kaldırılırken bir kısım sanıklar hakkındaki yurt dışına çıkış ve adli kontrol kararlarının kaldırılması talepleri reddedildi.

    Duruşma, kararların okunmasının ardından ocak ayına ertelendi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.