Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

O Öyle Bir Peygamberdi ki…

O Öyle Bir Peygamberdi ki…

Nisan ayı gelince ‘gül’ kokusu, ‘gül’ün işâret ettiği gerçekler, ‘gül’ün temsil ettiği yüce dâvâ geliyor akla. Nisan ayında O kâinâtın solmayan ‘gül’ünden başka bir şey yazayım istemiyorum. Yine bu ayda insanlarla muhabbet ederken O’ndan başka bir başka husus konuşmak istemiyorsunuz. Hep O sallallâhu aleyhissalâtu vesselam Efendimizi konuşalım O’nu bugünün dünyâsından yepyeni bakış açılarıyla bakarak yeniden keşfedelim istiyoruz. Ne sevindiricidir ki, bu güzel kutlu Nisan ayında ülkemizin her sathında kutlu doğumun kutlu Peygamberinin eşsiz özellikleri, güzellikleri anlatılıyor çok çeşitli mekan ve zeminlerde. Müslümanlar rahmet ve şefaate vesile olacak salâtu selamlarını çokça O âlemlerin Efendisine, kâinâtın ‘Gül’üne takdim ediyorlar. Gençler, çocuklar, yaşlılar aylardır herkes harıl harıl O’nu anlatan kitaplar okuyorlar, O’nun ‘Gül’ hayâtını öğreniyorlar. Günlere O’nunla sağnak sağnak rahmet, bereket ve nur yağıyor. Bu yüzden Nisan ayı ‘gül’ kokularının memleketimize yayıldığı rahmete vesile olan O ‘güzeller güzeli’ kâmil şahsiyetin anlatıldığı nur sohbetlerin yapıldığı, gönüllere inşirah dolduğu bir güzel ay!
O ufkumuzu açan ufuk Peygambere sonsuz salat ve selam…
O sallallâhu aleyhisselam’ı övmeye diller yetmez, sözler eksik ve yetersiz olur. O sallallâhu aleyhisselam’ı meth etmeye kalemler yetmez, kelimeler kifâyetsiz kalır.
O sallallâhu aleyhisselam câhiliye bataklığında bocalayan, en yakışıksız cürümleri işleyen insanlığın yeniden dirilişi ve hidâyeti için yılmadan mücâdele eden on sekiz bin âlemi rahmet bahârına eriştiren bir rahmet Peygamberiydi.
O sallallâhu aleyhisselam insânî özelliklerin ayakların altına alındığı beşeriyeti, kâmil ve örnek davranışlara kavuşturan, o günahkar insanları daldığı gaflet uykusundan uyandıran, onlara cenneti ve cennetin güzelliklerini müjdeleyen, hep hayır üzere olan bir müjde Peygamberdi.
O sallallâhu aleyhisselam ‘gül’ kokusu, gülce tavırları, çiçeklerin en güzeli olan ‘gül ahlaklı’, gönlü ‘gül’, rûhu ‘gül’, cemâli ‘gül’ gibi ‘gül güzeli’ bir Peygamberdi.
O sallallâhu aleyhisselam Allâhu Azûmüşşân’ın nûrunun ilk tecelli ettiği, nübüvvet halkasının son hâlesi, ebedî kurtuluşun yegâne temsilcisi, kalplerin nûru, gönüllerin sürûru bir nur Peygamberdi.
O sallallâhu aleyhisselam en mükemmel sıfatları üzerinde toplamış, en ideal davranış modellerini insanlığa sunmuş kâmil ahlak sâhibi örnek, önder, rehber bir Peygamberdi.
O sallallâhu aleyhisselam sabırda, yardımda, hak hukuk gözetmede, adâleti uygulamada, ibâdette, tevekkülde, tefekkürde emsalsizdi. Şefkat ve merhamette, ihtiyaçlıları gözetip kollamada, hayır ve şerri tebliğ etmede eşsizdi. Takvâda, hayâda, vefâda, fazilet ve nezâkette, temizlik ve titizlikte, şükürde, tevbede, duâda kısaca güzel muaşerette biricikti. Edepte, ahlakta, kişilik ve karakterde en güzel ölçüleri sunan bir Rahmeten lil âlemin idi.
O sallallâhu aleyhisselam Rabb’ine ibâdet eden en âbid kul idi, insanların en cömerti, en tevâzûlusu, en vefâlı eş, en ideal baba, en örnek dede, en sâdık dost, en şecaatli komutan, en âdil devlet reisi, en sevilen insan, an kâmil ahlâka sâhibi beşer ve en büyük Peygamberdi.
O sallallâhu aleyhisselam onulmaz zorluk ve meşekkatlere rağmen her biri yıldızlar misâli eşsiz davranışlara sâhip sahabe arkadaşlarıyla berâber tüm beşeriyete yüce Yaratıcının varlığını, birliğini, azametini anlatan kahraman bir Peygamberdi. Zayıf, aciz, şaşkın insanları güçlü, itibarlı ve kutsî makamlara yükselten bir yüce Peygamberin ümmeti olmak bizler için ne büyük bir şeref ve saadet!
Ey kutlu ayın, kutlu doğumun kutlu Peygamberi San’a sonsuz sayısız salâtu selamlar gönderiyoruz ve şefaatini talep ediyoruz… Allahümme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammed.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR