‘O’ karanlığa şafak gibi doğdu

‘O’ karanlığa şafak gibi doğdu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Meram Temsilciliği, Peygamber Efendimiz'in Kutlu Doğumu vesilesiyle 55 mahallede düzenleyecekleri “Peygamberimizi anlama ve O’na sevgi Programları”na devam ediyor.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Meram Temsilciliği, Peygamber Efendimiz'in Kutlu Doğumu vesilesiyle 55 mahallede düzenleyecekleri “Peygamberimizi anlama ve O’na sevgi Programları”na devam ediyor. Programlara son olarak İnlice, Karadiğin Mahallesi, Çukurçimen Camii, Bayrakçı Sanayiinde devam eden AGD, gerçekleştirdikleri programlar sonrası vatandaşlara 10 bin adet “gül suyu” hediye edecek. Anadolu Gençlik Derneği Meram İlçe Başkanı Bekir Tekkaymaz, Peygamber Efendimiz'in dünyaya teşriflerinin tarihin en mühim hadisesi olduğunun altını çizerek, “Bizler bu hadiseyi anmak ve insanlığa rehber olan Peygamber Efendimize olan sevgi ve bağlılığımızı göstermek ve anlayarak hayatımıza uygulamanın önemini anlatmak amacıyla bu programları düzenliyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki, Efendimizin yolunda yürüyenler dünyanın en bahtiyar insanlarıdır. Yolunu unutanlar ise en bedbaht insanlarıdır” dedi.
“O”NU ANLAMAK BOYNUMUZUN BORCU
Peygamberimizi anma ve anlamanın hepimizin boynunun borcu olduğunu belirten Tekkaymaz, “O en büyük örnek ve önderdir. O, beşikten mezara ebedi rehberimizdir. O, karanlığa karşı adeta bir şafak gibi doğdu. İnsanlığın bulanıklaşmış zihinlerine ve kurumuş vicdanına bir ab-ı hayat oldu. İnsanlığı esfelden (En aşağıdan) eşrefe (En yüceye), bedevilikten medeniliğe, eşkıyalıktan evliyalığa yükseltti. Cehalet asrını saadet asrına çevirdi. Bu gün bile bıraktığı Rabbimizin Kitabı Kur’an ve Sünnet emaneti ile insanlığı aydınlatmaya devam ediyor” diye konuştu. AGD Meram Başkan Yardımcısı Tamer Doğan da Peygamberimizi temsil ettiği için gülün önemli bir anlamı olduğunu ifade ederek, “Kutlu Doğum haftasında halkımıza Peygamberimizi hatırlatmanın derdindeyiz. Bunun için O'nu hatırlatacak bir hediye düşündük. Vatandaşlarımıza düzenlediğimiz etkinlikler sonrası 10 bin adet gül suyu dağıtacağız. Vatandaşlarımız programlara yoğun ilgi gösteriyor. Loras Mahallesinde sadece hanım kardeşlerimiz 400 kişi ile program icra ettiler. 24 Nisan 2014 tarihine kadar 45 ayrı noktada Camilerde ve Salonlarda bu programları icra edeceklerini söyledi” diye konuştu.
HÂLİD ŞEN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.