O gazeteci Erdoğan'a danışman oldu

O gazeteci Erdoğan'a danışman oldu

Gazeteci ve yazar İlnur Çevik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı olarak atandı.

Gazeteci ve yazar İlnur Çevik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı olarak atandı. 27 Haziran 1952 yılında Ankara'da doğdu. İlkokula İngiltere Londra'da başlayıp, orta öğrenimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı. 1968 yılında TED Ankara Koleji'nde okurken TÜBİTAK yarışmasında ikincilik ödülü aldı. 1973 yılında İngiltere Warwick Üniversitesi İşletme ve Bilgisayar Bölümü'nü bitirdi.

Aynı yıl Turkish Daily News gazetesinde çalışmaya başladı. 1984 yılında Turkish Daily News Gazetesi Genel Yayın Müdürü oldu. Halen bu görevi sürdürmektedir.

Gazetecilik kariyeri süresince İndra Gandhi, Muhammed Erşad, Hüsnü Mübarek, Muammer Kaddafi ile röportajlar yaptı. Çevik, 1990 yılında Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi'nin "Üstün Hizmet" ödülünü aldı.

1994'te Türk-Amerikan Dostluk Konseyi "Üstün Habercilik ve Yorum Yapma" özel ödülünü aldı. İlnur Çevik, 1991-1993 yılları arasında Başbakan Süleyman Demirel'in özel danışmanı olarak ABD Başkanı George Bush, Alman Şansölye'si George Kohl, Fransız Cumhurbaşkanı Francois Mitterand ve İngiltere Başbakanı John Major gibi önde gelen liderlerle yapılan özel görüşmelere katıldı.

Bu dönemde Süleyman Demirel ile Kuzey Irak'taki Kürt liderler arasında koordinasyon sağladı. Necmettin Erbakan'ın özel danışmanlığını da yapmış olan gazeteci İlnur Çevik halen her pazar A haber'de yayınlanan Diplomasi programına katılıyor ve yazılarını Daily Sabah Gazetesinde yazmaya devam ediyodur. İlnur Çevik İlnur Çevik evli ve 5 çocuk sahibidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.