‘O’, güzel ahlakı tamamlamak için geldi

‘O’, güzel ahlakı tamamlamak için geldi

Konya Müftülüğü, Kutlu doğum Haftası münasebetiyle “Hz.Peygamber (S.A.V.), Din ve Samimiyet” konulu bir panel düzenledi.

Konya Müftülüğü, Kutlu doğum Haftası münasebetiyle “Hz.Peygamber (S.A.V.), Din ve Samimiyet” konulu bir panel düzenledi. Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlenen panele Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr.Ahmet Önkal, Prof. Dr. M. Ali Kapar, Prof. Dr. Muhittin Uysal ve Prof.Dr.Mahmut Yeşil konuşmacı olarak katıldı. Kur'an Tilavetinin ardından program Konya Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi ve İlahi Grubu'nun konseriyle başladı.

SAMİMİYETİMİZİ GÖZDEN GEÇİRELİM

Panelin Moderatörlüğünü yapan Prof.Dr.Ahmet Önkal açılış konuşmasında “Başkalarına samimiyet çağrısı yapmadan önce kendi samimiyetimizi gözden geçirelim.Böylece söylediklerimizle yaptıklarımızın uyuşup uyuşmadığını görüp, varsa bir eksiğimiz Peygamber Efendimiz'in düsturu doğrusunda düzeltmemiz lazım” dedi.Daha sonra söz alan Prof.Dr.M.Ali Kapar da alimlerin 'Din nasihattir sözünün', 'Din samimiyettir' olarak da değerlendirildiğini belirterek, “Kur'an-ı Kerim'de anlatılan Peygamber Efendimizin bazı özelliklerine bakarsak, Peygamberliğinin öne çıkarılmasının yanı sıra, onun da bir insan olduğu, onun da bir aile reisi olduğunu, bir toplum lideri olduğunu, lüzum olduğu takdirde savaşlara da katılan bir komutan olduğunu görüyoruz. Bunun ötesinde Kur'an'ın pek çok ayetinde Peygamber Efendimiz'in davet hayatında kaba olmaması ve insanlara yumuşak davranması nedeniyle çevresindeki insanların sayısının hızla arttığından bahseder. Bunları göz önüne alarak bizler de hayatımızda yumuşaklığı tercih etmek suretiyle kabalıktan ve sert davranışlardan uzaklaşmamız gerekmektedir. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'de Peygamber Efendimizin özelliklerinden bahsederken, Efendimizin toplumun hidayetinin yanı sıra onların mutluluğu için de tasalandığını görüyoruz” diye konuştu.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.