Nuri Şahin: En Büyük Hayalim 2002'deki Gibi Karşılanmak

Nuri Şahin: En Büyük Hayalim 2002'deki Gibi Karşılanmak

Borussia Dortmund'un Türk oyuncusu Nuri Şahin, en büyük hayalinin 2002 Dünya Kupası sonrasında A Milli Takım'ın Türkiye'ye dönüşü sonrasında yaşananlar olduğunu ve o dönüşü her kupaya değişeceğini söyledi.Türkiye Futbol Federasyonu'nun...

Borussia Dortmund'un Türk oyuncusu Nuri Şahin, en büyük hayalinin 2002 Dünya Kupası sonrasında A Milli Takım'ın Türkiye'ye dönüşü sonrasında yaşananlar olduğunu ve o dönüşü her kupaya değişeceğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva Tesisleri'nde Nike'ın Wost Wanted etkinliğine katılan genç oyuncu, Galatasaray ile dün gece oynadıkları karşılaşmanın skorunun 4-0 olmasına rağmen galibiyetin kolay gelmediğini kaydederek, "Dünkü maçta kolay galibiyet gelmedi. Dışardan kolay gibi gözükebilir. Gollerden sonra rahatladık. 4-0 gibi bir skor beklemiyorduk. Galatasaray'ın zor bir deplasman olup olmadığını takım arkadaşlarım ve hocam bana sormuştu. O kadar kolay bir galibiyet değildi." diye konuştu.

Nuri Şahin, sakatlığı konusunda yaptığı açıklamada ise "Şu anda iyiyim. Koşu idmanlarına başladım. Herşey yolunda giderse 2-3 hafta sonra çalışmalara başlayacağım." dedi.

Borussia Dortmund'un Bundesliga'ya iyi başlangıç yapamadığının hatırlatılması üzerine de genç oyuncu, "Dün akşam Galatasaray maçında aldığımız galibiyetle hedeflerimizi gösterdik. Oynayacağımız her turnuvada ve maçlarda sonuna kadar gitmek istiyoruz. Kupaları zorlamak istiyoruz. Her kupada sonuna kadar gitmek istiyoruz. Kişisel olarak kulüp açısından da futbolu Şampiyonlar Ligi Kupası'nı almadan bırakmaya niyetim yok." diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Öncelikli hedeflerin nedir?' sorusuna ise Nuri Şahin, "Milli Takımla turnuvalara katılmak. Turnuvalardan gelip ülkemize dönüp güzel bir şekilde karşılanmak. 2002'i dönüşü diyelim. En büyük hayalim odur. Ben o dönüşü her kupaya değişirim. O gürüntüler inanılmazdı. O duyguyu yaşamayı çok istiyorum. Önümüzdeki yıllarda o hissi tekrar yaşarız." diye cevap verdi.

Nuri Şahin, Almanya liginde oynamaktan hoşlandığını deplasman maçlarının havasının da en güzel İngiltere'de yaşandığını kaydetti.

YABANCI SINIRLAMASI

Bir gazetecinin, 'Türkiye'de son yıllarda futbol geriye gidiyor. Yabancı sınırlaması tartışılıyor. Yabancılar Türk futbolunu ileriye mi götürür?' sorusuna milli oyuncu, "Ben Türkiye Ligi'nde oynamadığım için o konuda fazla birşey söylemeyeceğim. Ülke olarak Türk futbolunu nasıl 2002'lere götürebiliriz diye çabalamamız lazım. O konuda büyüklerimizin düşünceleri vardır ben birşey diyemiyorum. Almanya'nın kaliteli olmasının tek nedeni var o da alt yapıdır." diye cevap verdi.

Türk futbolunun belli bir seviyeye gelmesi için alt yapısının sağlam olması gerektiğini vurgulayan Nuri Şahin, "Futbolda bir yere gelmeniz için alt yapınızın sağlam olması gerekiyor. Almanya'da alt yapı eğitimi ilkokuldan itibaren başlar. Türkiye'de bu başlasa belki ben profesyonel hayatımda göremeyeceğim ama 15 yıl sonra bunun meyveleri alınacaktır. Almanya 2000'li yıllarda çok kötü durumlardan geçti. Sonrasında herşey ters yüz edildi. Sonra bunun meyvelerini kupalar olarak aldılar." diye konuştu.

Nuri Şahin, Almanya'da kendilerine küçük yaştan itibaren nasıl oynamaları gerektiğini öğrettiklerini, kendilerini hayata hazırladıklarını ifade etti. Milli oyuncu, genç oyunculara da "Çok çalışsınlar. Çabucak uçmasınlar, bir anda sizi indirirlerki şaşırır kalırsınız." öğüdünde bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.